Abu Dabyje triumfavęs M. Verstappenas pirmą kartą tapo čempionu © Red Bull Content Pool

Paskutinėse šių metų sezono lenktynėse Abu Dabyje nugalėjęs Maxas Verstappenas pirmą kartą tapo čempionu.  

Nors buvo greičiausias kvalifikacijoje, olandas lenktynes pradėjo prastai. Jau po starto prarado poziciją pagrindiniam varžovui Lewisui Hamiltonui. Sportininkas bandė susigrąžinti poziciją jau pirmame rate. M. Verstappenui pavyko išvengti susidūrimo su L. Hamiltonu, kuris buvo išvažiavęs už trasos ribų, bet grįžo į ją pirmoje vietoje.

M. Verstappenas, greičiu negalėjęs prilygti varžovui, pirmasis atliko sustojimą. Po dar vieno rato sustojimą atliko ir L. Hamiltonas. Pastarasis į trasą grįžo geresnėje pozicijoje. Tuo tarpu M. Verstappenui teko lenkti ne vieną varžovą. Sunkiausiai sekėsi su buvusiu komandos draugu Carlosu Sainzu. Pastarąjį aplenkęs M. Verstappenas nuo L. Hamiltono atsilikinėjo 8 sek. Bet tada olandui pagelbėjo komandos draugas Sergio Perezas, kurį laiką už savęs išlaikęs L. Hamiltoną ir taip padėjęs M. Verstappenui jį pasivyti.

Aplenkęs S. Perezą, L. Hamiltonas vėl ėmė didinti persvarą prieš M. Verstappeną. Pastarasis vėliau pasinaudojo situacija trasoje. Sugedus Antonio Giovinazzi bolidui, olandas atliko sustojimą, kurio metu pasikeitė padangas.

Grįžęs į trasą M. Verstappenas nuo lyderio L. Hamiltono atsilikinėjo beveik 20 sek. Viskas ką olandui pavyko padaryti, tai sumažinti atsilikimą iki 11 sek. Bet varžyboms artėjant prie pabaigos, dramą sugrąžino Nicholaso Latifi avarija, po kurios trasoje pasirodė saugos automobilis.

Vėl pasinaudojęs situacija trasoje M. Verstappenas atliko dar vieną sustojimą. Olandas tikėjosi, kad lėtesniems sportininkams pasitraukus, jis su naujomis padangomis galės stoti į kovą su L. Hamiltonu. Bet pirmasis teisėjų sprendimas buvo toks, jog ratu aplenktiems sportininkams nebuvo leista susigrąžinti prarasto rato. Bet po kurio laiko teisėjai sprendimą pakeitė. Tad iš trasos pasitraukus saugos automobiliui, priešais M. Verstappeną buvo tik L. Hamiltonas su nusidėvėjusiomis padangomis.

Paskutiniame lenktynių rate M. Verstappenui pavyko įveikti L. Hamiltoną ir finišavus pirmoje vietoje pirmą kartą karjeroje tapti F-1 čempionu.

Ilgą laiką pirmavęs, bet dvikovą pralaimėjęs L. Hamiltonas finišavo antras. Tuo tarpu jo atstovaujama „Mercedes“ komanda aštuntus metus iš eilės tapo čempione.

O ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio užlipo „Ferrari“ atstovas Carlosas Sainzas.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
  • Sportas

    sveikinimai maxo fanams

    • 0
  • Sportas

    sveikinimai maxo fanams

    • 0
  • Sportas

    sveikinimai maxo fanams

    • 0

Kitos naujienos