Austrijoje vykusioje F-1 kvalifikacijoje geriausią rezultatą užfiksavo ir Štirijos GP lenktynes iš „pole“ pozicijos pradės „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas. Olandas už savęs paliko „Mercedes“ atstovą Valtterį Bottą, kuriam pritaikius baudą, teks startuoti ne iš antros, o iš penktos pozicijos.

M. Verstappenas savo geriausią rezultatą paskutinėje važiavimų dalyje užfiksavo pirmuoju bandymu. Vėliau olandas dar bandė pagerinti savo rezultatą, bet važiavo lėčiau. Tačiau anksčiau užfiksuoto rezultato pakako „pole“ pozicijai iškovoti.

Greičiausias tarp „Mercedes“ pilotų šį kartą buvo V. Bottas, kuris užfiksavo antrą rezultatą. Bet pritaikius trijų starto pozicijų baudą, suomis turės startuoti iš penktos pozicijos, tuo tarpu jo komandos draugas Lewisas Hamiltonas, užfiksavęs trečią rezultatą, rytojaus varžybas pradės antras.

Pozicijas antroje startinėje eilėje pasidalins „McLaren“ atstovas Lando Norrisas ir antrasis „Red Bull“ komandos lenktynininkas Sergio Perezas.

Šeštą rezultatą paskutinėje kvalifikacijos dalyje užfiksavo „AlphaTauri“ pilotas Pierre‘as Gasly, aplenkęs „Ferrari“ atstovą Charlesą Leclercą ir komandos draugą Yukį Tsunodą.

Paskutinėje važiavimų dalyje du lėčiausi sportininkai buvo Fernando Alonso ir Lance‘as Strollas, užfiksavę atitinkamai devintą ir dešimtą rezultatus.

Per plauką į paskutinę kvalifikacijos dalį nepateko „Williams“ lenktynininkas George‘as Russellas. Britas vienu metu buvo pakilęs iki dešimtos vietos, bet vėliau buvo nustumtas į 11-ą. G. Russellui iki patekimo į paskutinę važiavimų dalį pritrūko vos aštuonių tūkstantųjų sekundės dalių.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos