Atlaikęs varžovų spaudimą, Azerbaidžane pirmas finišo liniją kirto ir pirmąją pergalę sezone iškovojo „Red Bull“ pilotas Sergio Perezas. Tuo tarpu ilgą laiką lenktynėse pirmavęs Maxas Verstappenas patyrė avariją iki finišo likus mažiau nei dešimt ratų.

Po pirmųjų sustojimų būtent „Red Bull“ komandai lenktynės klostėsi itin sėkmingai, nes kurį laiką pirmavęs „Mercedes“ atstovas Lewisas Hamiltonas po sustojimo prarado poziciją ne tik Maxui Verstappenui, bet ir Sergio Perezui. Tad „Red Bull“ galėjo iškovoti pirmą dublį po beveik 5 metų pertraukos.

Bet lenktynėms artėjant prie pabaigos, dėl staiga prakiurusios padangos M. Verstappenas trenkėsi į apsauginę sieną starto/finišo tiesiojoje. Dėl šio incidento varžybos laikinai buvo sustabdytos.

Panašus likimas lenktynėms įpusėjus ištiko ir Lance‘ą Strollą, kuris taip pat dėl staiga prakiurusios padangos trenkėsi į apsauginę sieną. Tuomet dėl avarijos trasoje buvo pasirodęs saugos automobilis.

Lenktynes sustabdžius po M. Verstappeno avarijos, L. Hamiltonas turėjo puikią progą vėl tapti čempionato lyderiu. Varžybas pratęsus britas geriau startavo už S. Perezą ir akimirkai jį buvo aplenkęs, bet atvažiuodamas į pirmąjį posūkį užblokavo ratus ir trumpam atsidūręs už trasos ribų nukrito į rikiuotės galą. Finišą pasiekęs L. Hamiltonas neiškovojo nė vieno taško, tad čempionate toliau lieka antras.

Nors po pakartotinio starto trumpam ir buvo praradęs poziciją, S. Perezas pasinaudojo L. Hamiltono klaida ir sėkmingai įveikęs paskutinius du ratus iškovojo pirmąją pergalę šių metų sezone bei pirmąją atstovaujant „Red Bull“ komandai.

L. Hamiltono klaida pasinaudojo ir iš trečios pozicijos startavęs „Aston Martin“ pilotas Sebastianas Vettelis, kuris finišavo antras. Tuo tarpu „AlphaTauri“ atstovas Pierre‘as Gasly paskutiniuose ratuose įveikė kvalifikacijos nugalėtoją Charlesą Leclercą ir užlipo ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio.

Stipriausiųjų penketuką užbaigė „McLaren“ lenktynininkas Lando Norrisas. Britas už savęs paliko „Alpine“ atstovą Fernando Alonso ir antrąjį „AlphaTauri“ pilotą Yukį Tsunodą.

Danielis Ricciardo finišo liniją kirto devintas. Tuo tarpu dešimtas finišavęs Kimi Raikkonenas iškovojo pirmąjį tašką šių metų sezone.

Valtteri Bottas, stokojęs greičio viso savaitgalio metu, liko tik dvyliktas. Tad „Mercedes“ komanda neiškovojo nė vieno taško.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos