„Audi“ šiandien oficialiai paskelbė, kad vokiečių automobilių gamintojo komandai kitų metų Dakaro ralyje atstovaus Stephane‘as Peterhanselis, Carlos Sainzas ir Mattiasas Ekstromas.

Tiek S. Peterhanselį, tiek C. Sainzą vokiečiams pavyko persivilioti iš „X-Raid“ ekipos. Tuo tarpu M. Ekstromas didžiąją karjeros dalį lenktyniavo tik „Audi“ automobiliais.

Minėtoji trijulė prisidės prie „Audi“ visureigio testavimo ir tolimesnio tobulino. Anot gamintojo atstovų, prie elektra varomo visureigio, skirto Dakaro raliui, dirbama jau daugiau nei metus laiko bendradarbiaujant kartu su „Q Motorsport“, kuriai vadovauja „X-Raid“ vadovas Svenas Quandtas.

Kaip teigiama, „Audi“ visureigis bus varomas elektra, bet baterijas įkraus vidaus degimo variklis, praeityje naudotas DTM čempionate.

„Neperdedant galima teigti, jog tai svajonių komanda. Stephane‘as yra sėkmingiausias visų laikų Dakaro ralio lenktynininkas. Carlosas taip pat Dakare nugalėjo kelis kartus ir tapo WRC čempionu. O su Mattiasu praeityje kartu pasiekėme daug puikių rezultatų. Jis yra vienas universaliausių lenktynininkų“, - sakė Julius Seebachas, „Audi Sport GmbH“ vykdantysis direktorius.

S. Peterhanselio šturmanu bus Edouardas Boulangeris, su kuriuo prancūzas startavo šių metų Dakaro ralyje. C. Sainzas toliau dirbs su Lucasu Cruzu, su kuriuo iškovojo tris pergales Dakare.

M. Ekstromas labiausiai žinomas dėl savo pergalių su „Audi“ DTM čempionate. Sportininkas taip pat su vokiečių gamintoju praeityje tapo pasaulio ralio-kroso čempionu.

Šiemet M. Ekstromas startavo Dakaro T3 klasėje, bet baigė pasirodymą septintame greičio ruože.

„Audi“ sukėlė būsimų varžovų nepasitenkinimą dar net nestartavusi Dakaro ralyje. Varžovai mano, kad pokyčiai techniniame reglamente yra palankūs būtent vokiečių automobilių gamintojo komandai. Tarp pokyčių techniniame reglamente didesni ratai, padangų oro priputimo/išleidimo sistema, platesnė važiuoklė.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos