Dakare – sėkminga diena: net keturi lietuviai pateko į pirmąjį dešimtuką © ZUMAPRESS.com nuotr.

2023 metų Dakare lietuvių lenktynininkams kol kas buvo sėkmingiausia trečioji diena.

447 kilometrus turėjęs vykti greičio ruožas buvo nutrauktas kiek anksčiau laiko ir sutrumpintas iki 378 kilometrų dėl prastų ir pavojingų oro sąlygų.

Visgi lietuviams tai nesutrukdė pasiekti gerų rezultatų.

Vaidotas Žala su šturmanu Paulo Fiuza užėmė 7-ąją vietą automobilių įskaitoje, nuo lyderių atsilikdami kiek daugiau nei 11 minučių.

Benediktas Vanagas taip pat demonstravo stabilų greitį. Jo rezultatas – 18-as. „Toyota Gazoo Baltics“ lenktynininkui toks rezultatas turėtų leisti pasigerinti rezultatus ir bendroje Dakaro automobilių įskaitoje. 

Keturratininkas Laisvydas Kancius užėmė 5-ąją vietą trečiajame greičio ruože ir realu, kad pakils bendroje įskaitoje net į ketvirtąją vietą.

Rokas Baciuška trečiajame greičio ruože užėmė aukščiausią vietą iš šios dienos lietuvių – trečiąją. Bendroje įskaitoje tauragiškis pakilo į ketvirtąją vietą. 

Solidžiai pasirodė ir lietuviškas sunkvežimio ekipažas, su Vaidotu Paškevičiumi priešakyje. Jie užėmė šeštąją vietą po nesėkmingos vakarykštės dienos.

Gintas Petrus automobilių įskaitoje finišavo 43 vietoje. Už lietuvio nugaros finišavo Carlosas Sainzas, kuriam šis greičio ruožas buvo nesėkmingas: „El Matador“ prarado daugiau nei 56 minutes laiko.

Straipsnio įvertinimas: 3 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos