Dakaro apžvalga: A. Gelažninkas toliau lyderiauja savo klasėje, R. Baciuška – pastoviai 5-as © imago images/PanoramiC nuotr.

2022 metų Dakaro ralis pasiekė savo pusiaukelę. Šiandien lenktynininkai finišavo 6-ajame greičio ruože, rytoj laukia poilsio diena, o po jos – dar 6 greičio ruožai. 

Pirmojoje Dakaro pusėje labai stabiliai važiuoja Arūnas Gelažninkas, kuris gina savo „vienišių“ klasės titulą ir gina, tiesą sakant, labai sėkmingai. 

Šiandien buvo vos pirma diena, kai lietuvis Original by Motul klasėje finišavo ne pirmas. Šiandien jis finišavo trečias, nusileisdamas Johnui Kelly (Bahamai) ir Charanui Moore'ui (Pietų Afrikos Respublika), tačiau šiandien dėl prastų sąlygų motociklininkams greičio ruožas buvo sutrumpintas iki 101 kilometro, tad lietuvis daug neprarado. 

Bendroje įskaitoje nuo 2-osios vietos Arūnas Gelažninkas jau turi net 48 minučių ir 21 sekundžių pranašumą. Peršasi išvada, jog antrąją Dakaro pusę bus galima važiuoti kiek saugiau, nors Lietuvos motociklininkas atsargumu dažniausiai pasižymi, kas leidžia jam pasiekti ir puikius rezultatus. 

Stabiliai kol kas važiuoja ir bagių įskaitoje 22-ejų Rokas Baciuška. Tauragiškis po 6-ių greičio ruožų yra 5-oje vietoje bendroje įskaitoje, o šiandien bagių įskaitoje važiuojantis lietuvis finišavo 4-oje vietoje, nepaisant prakirsto rato. 

Pats Rokas kol kas yra patenkintas savo progresu, taip galima spręsti iš interviu, kuriuos kasdien po greičio ruožo duoda jauniausias lietuvis Dakare per šio ralio istoriją. 

Maloniai šiame Dakare stebina ir ralio debiutantas Vaidotas Paškevičius sunkvežimių kategorijoje. Lietuvis su Tatra sunkvežimiu bendroje įskaitoje yra jau 12-as po 6 greičio ruožų. 

Iš pradžių V. Paškevičius ralyje demonstravo kiek prastesnius rezultatus, tačiau per paskutinius greičio ruožus jo rezultatai stebina: 10-a, 10-a ir 15-a vietos per paskutinius tris greičio ruožus. 

Nereikia pamiršti ir Vaidoto Žalos, apie kurį jau daug kalbėta. Kartu su savo šturmanu Paulo Fiuza Vaidotas į poilsio dieną užimdami 10-ąją vietą bendroje rikiuotėje – su tokiu rezultatu, kokio Lietuvos lenktyninkas ir norėjo prieš Dakarą. 

Tikėkimės, kad bent šie keturi lietuviai išlaikys savo stabilumą.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos