George'as Russellas ne vienerius metus yra laikomas vienu iš geriausių „Formulės-1“ jaunųjų lenktynininkų. Jaunasis britas jau vieną kartą išbandė „Mercedes“ bolidą, bet toliau tęsia pasirodymus už „Williams“ komandą.

Grove Russellas konkurentų neturi: nei Robertas Kubica, nei Nicholas Latifi negalėjo jam nieko priešpastatyti. Tačiau trečiajame sezone „Formulėje-1“ George'as nori kažkokio augimo. Juolab, kad 2021 m. pabaigoje baigiasi jo sutartis su „Williams“.

Pats George'as jau pradėjo kalbėti apie naują kontraktą ir ilgai laukti jis neketina: „Manau, kad mes visi norime kažkokio sprendimo. Dar iki vasaros pertraukos. Tai yra visų bendras interesas. Bet jei atvirai, tai aš nenoriu nieko spausti – nei „Mercedes“, nei „Williams“.

Lenktynininkas pasakė gana aiškiai. Neva, vaikinai, aš jūsų nespaudžiu, bet jau rugpjūtį noriu turėti naują kontraktą. Nes aš galiu... Iš čia kyla klausimas: „O ką George'as gali?“ Ar gali Russellas pats rinktis savo kelią ir lemti savo karjerą, ar jam telieka laukti – kur jį nusiųs Toto Wolffas – į Grovą ar Bracklį?

Buvęs „McLaren“ mechanikas Marcas Priestley mano, kad George'as turi ir trečią variantą.„Ar gali George'as pasakyti: „Ačiū, aš dabar rinksiuosi pats“. Šiuo momentu vienu iš variantų galėtų būti „Renault“. Tai geras variantas, turnyrinėje lentelėje jis būtų kur kas aukštesnėje vietoje nei „Williams“, - M. Priestely sakė „Daily Express“.

O štai „Williams“ vadovas Jostas Capito netiki, kad Russellas gali išeiti iš „Mercedes“ programos: „George'as jau ne vieneri metai yra „Mercedes“ lenktynininku ir nemanau, kad jie jį paleis“.

Kuris teisesnis – Priestley ar Capito? Greičiausiai, kad viskas priklauso nuo to, kiek Russellas turi alternatyvų. Variantas su „Renault“ - „Alpine“ regis, yra neapgalvotas. Nebent T. Wolffas nuspręstų atleisti Valtteri Bottą ir į jo vietą paimtų Estebaną Oconą. Bet kodėl Oconą, o ne Russellą?

Antra vertus, ir pats George'as labiau taikosi į „Mercedes“. Be to, ryškiai į Botto vietą, o ne į Lewiso Hamiltono: „Būtų labai šaunu visam mūsų sportui ir „Mercedes“, kad Lewisas tęstų pasirodymą. Ir suprantama, kad bet kuris jaunas pilotas norėtų susirungti su pačiu geriausiu. O Lewisas dabar yra pats geriausias“.

Tokie Russello žodžiai, be nuoširdumo, dar kvepia ir geru išskaičiavimu: visi žino, kiek daug Hamiltonas turi įtakos lemiant „Mercedes“ kadrų politiką. Ir jaunojo lenktynininko draugystė su seru septyniskart pasaulio čempionu gali būti George'o koziriu. Juolab, kad už „Mercedes“ ribų alternatyvų jam yra gana mažai.

Taip, laisva vieta gali atsirasti „Red Bull“ komandoje. Bet ar sutiks Helmutas Marko pripažinti, jog jo puoselėjama „Red Bull“ jaunimo rengimo programa visai sužlugo ir jis pavogs jaunuolį iš „Mercedes“? Vargu.

„Ferrari“ viskas yra užimta ilgiems metams. „McLaren“ taip pat. Nebent Danielis Ricciardo eilinį kartą susinervins nesugebėdamas prisitaikyti prie bolido, bet tai mažai tikėtina. „Aston Martin“ visi irgi turi ilgalaikes sutartis. „Alfa Romeo“, „AlphaTauri“ ir „Haas“ taip pat dėl įvairių priežasčių netinka. Apie „Alpine“ jau kalbėta.

Išeitų, kad Russellui nėra kur dingti: arba „Williams“, arba „Mercedes“. Taigi, kito pasirinkimo nėra. Jau sklando gandai, kad Russello sutartis su „Mercedes“ jau pasirašyta, apie ją žino net ir Bottas. Tiesa, Bottą nebe pirmą kartą atleidžia iš „Mercedes“, bet jis iš komandos niekaip neišeina...

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos