Ispanijos GP lenktynių pabaigoje pergalę iškovojo L. Hamiltonas © Daimler AG

Iki finišo likus mažiau nei dešimt ratų į pirmąją vietą pakilęs Lewisas Hamiltonas triumfavo Ispanijos GP lenktynėse. Britas šeštą kartą nugalėjo Ispanijos trasoje ir pakartojo Michaelio Schumacherio rekordą.

Ilgą laiką pirmavęs, bet L. Hamiltonui nusileidęs „Red Bull“ atstovas Maxas Verstappenas finišo liniją kirto antras. O ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio užlipo antrasis „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas.

Po starto į priekį įsiveržė iš antros pozicijos startavęs M. Verstappenas. O kontakto su varžovu pirmame posūkyje išvengęs L. Hamiltonas atsidūrė antroje vietoje ir po pirmų dviejų ratų nuo varžovo atsilikinėjo daugiau nei sekunde. Bet skirtumas tarp dviejų sportininkų greitai sumažėjo iki minimumo, kai sustojus Yuki Tsunodos bolidui trasoje pasirodė saugos automobilis.

Lenktynes pratęsus, M. Verstappenas išsaugojo lyderio poziciją, bet anksčiau nei L. Hamiltonas atliko savo pirmąjį sustojimą. Keturiais ratais ilgiau trasoje išbuvęs L. Hamiltonas taip pat atliko sustojimą ir grįžęs į trasą nuo olando atsilikinėjo 6 sek., bet greitai sumažino olando pranašumą iki sekundės.

Iki finišo likus 23 ratams, L. Hamiltonas pasuko į techninio aptarnavimo zoną atlikti antrojo sustojimo, tuo tarpu M. Verstappenas liko trasoje.

Grįžęs į trasą su naujomis padangomis L. Hamiltonas važiavo sekunde greičiau nei M. Verstappenas. Pavijęs komandos draugą V. Bottą, britas jį aplenkė dešimtame posūkyje ir ėmė toliau mažinti atsilikimą nuo lenktynių lyderio.

Iki finišo likus septyniems ratams, L. Hamiltonas pavijo M. Verstappeną, o dar po vieno rato jį aplenkė ir įsiveržė į priekį. Čempionato lyderis sėkmingai išsilaikė rikiuotės priekyje ir iškovojo trečiąją pergalę sezone.

Tuo tarpu varžybų pabaigoje kovą dėl pergalės pralaimėjęs M. Verstappenas atliko antrąjį sustojimą ir grįžęs į trasą užfiksavo geriausią rato įveikimo laiką. Tad olandas finišavo antras bei iškovojo vieną papildomą tašką.

Po starto poziciją Charlesui Leclercui praradęs V. Bottas sugebėjo finišuoti trečias. Suomis už savęs paliko minėtąjį C. Leclercą bei penktoje vietoje finišavusį antrąjį „Red Bull“ pilotą Sergio Perezą.

Geriausiai tarp „McLaren“ komandos pilotų šį kartą pasirodė Danielis Ricciardo, finišavęs šeštoje vietoje ir už savęs palikęs „Ferrari“ atstovą Carlosą Sainzą. Tuo tarpu antrasis „McLaren“ lenktynininkas Lando Norrisas varžybas Ispanijoje baigė aštuntas.

Paskutinės dvi pozicijos pirmame dešimtuke atiteko dviem prancūzams - „Alpine“ pilotui Estebanui Oconui bei „AlphaTauri“ atstovui Pierre‘ui Gasly.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos