J. Lammersas sukritikavo L. Hamiltoną © Daimler AG

Po Monako GP etapo, kuriame „Mercedes“ lenktynininkas Lewisas Hamiltonas užėmė jam nebūdingą 7 -tą vietą, spaudos konferencijoje britui teko atsakinėti ir į klausimą, kokias išvadas jis žada pasidaryti iš šios nesėkmės.

„Ar man verta mokytis kokių nors naujų pamokų? Asmeniškai manęs tai neliečia, o štai komandai tikrai verta susimąstyti“, - sakė septyniskart pasaulio čempionas.

Buvęs “Formulės-1“ lenktynininkas, dabar – Olandijos GP etapo sporto direktorius Janas Lammersas atkreipė dėmesį į šią Hamiltono repliką ir galvoja, kad jis veltui kritikuoja savo ekipą, o pats savęs nelaiko kaltu dėl tokio prasto praėjusio savaitgalio rezultato.

„Manau, kad Hamiltonas elgiasi visai nenuosekliai. Kai jis nugali lenktynėse ar laimi „pole“, mes jį visi aukštiname. Sirgaliai ir spauda visaip giria jį ir visus nuopelnus skiria būtent jam, - J. Lammerso žodžius cituoja olandų leidinys „RacingNews365“. - Bet jei kurį nors savaitgalį reikalai pasikreipia ne taip, tai jis pradeda kaltinti komandą.

Jo problemos prasidėjo dar kvalifikacijoje. Jis gali skųstis komanda, taktika ir pan., bet jei šeštadienio treniruotėje jis būtų daugiau padirbėjęs trasoje, gali būti, kad ir komanda būtų turėjusi mažiau bėdų.

Todėl svarstymai, kad jis lenktynių metu nieko daugiau padaryti negalėjo, skamba labai neįtikinamai. Panašūs komentarai nedidina jo sirgalių būrio“.

Nuo pat sezono pradžios Lammersas reguliariai girdavo Hamiltoną už tai, kaip jis elgiasi lenktynėse, kaip gina savąjį čempiono titulą, bet dabar Lewiso žodžiuose pasirodė kažkoks nervingumas. Olandas galvoja, kad Hamiltonas pradėjo justi didelį presingą: „Iki šiol jo elgesys būdavo tiesiog pavyzdingas, jis išsaugodavo ramybę kovodamas su Verstappenu, bet nesėkmingi savaitgaliai labiau leidžia geriau pažinti britų pilotą.

Jei jis geriau pasirodytų kvalifikacijose, komandai nereikėtų atsidūrti nepaprastoje padėtyje. Jis kritikuoja komandą už neteisingus sprendimus, dėl kurių jis nesėkmingai pasirodė šeštadienį. Man regis, Lewisas yra kategoriškai neteisus“.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos