L. Kancius – apie istorinę dieną: „Džiaugiuos, kad pavyko taip anksti tai padaryti“ © ZUMAPRESS com. nuotr.

Pirmoji tikra Dakaro diena Lietuvos autosporto gerbėjams tikrai turėjo įsiminti – keturratininkas Laisvydas Kancius įėjo į Lietuvos autosporto istoriją, užimdamas pirmąją vietą Dakaro greičio ruože, kurio ilgis buvo 333 kilometrus. 

Laisvydas Kancius – vos antras lietuvis per Dakaro istoriją, kuris užėmė pirmąją vietą greičio ruože. 2020 metais Vaidotas Žala buvo pirmas automobilių įskaitoje kartu su savo šturmanu Sauliumi Jurgelėnu. 

Po visko L. Kancius bendravo su „iGo2Dakar“ ir, žinoma, neslepė džiaugsmo dėl šio pasiekimo, teigdamas, jog tai buvo viena iš svajonių. 

„Na, jaučiuosi gerai. Pavakarieniavęs. Ruošiuosi eiti miegoti“, – iš pradžių nedaugžodžiavo lietuvis. 

Apie svajones keturratininkas teigė: „Pirmiausia buvo svajonė – Dakaras, kurią pavyko įgyvendinti praeitais metais. Na, o dabar pasiektas dar vienas laiptelis, kurį pavyko peržengti. Kai gūdžiais žiemos vakarais ruošėsi tam Dakarui labai sunku save motyvuot, bet buvau išsikėlęs tokią svajonę kažkada pabandyti laimėti tą vieną etapą. Džiaugiuos, kad pavyko taip greitai padaryti.“

„Turėjau šiandien gerą dieną. Viskas klojosi gerai. Apsilenkiau pora oponentų, Wisniewski ir Maksimovą iš Rusijos. 9-ame kilometre buvo tokia didelė duobė, besivydamas varžovus verčiaus ir sugaišau kokias 5 minutes, net tiksliai negaliu pasakyti. Žmonės padėjo man iš tos duobės ištrukti. 

„Visur praktiškai maksimalus greitis buvo. 100-ajame kilometre apsilenkiau tuos pagrindinius varžovus. Gal bandžiau apie pirmąją vietą negalvot, bet neišeina negalvot, kai aplenki pagrindinius konkurentus“, – apie savo istorinę dieną „iGo2Dakar“ vyrukams pasakojo Laisvydas Kancius. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos