Monake nugalėjęs M. Verstappenas tapo čempionato lyderiu © Red Bull Content Pool / Getty Images

Iki šiol nė karto Monake ant apdovanojimų pakylos neužlipęs Maxas Verstappenas triumfavo šiandien Monte Karlo gatvėse vykusiose lenktynėse. Olandas ne tik pirmą kartą nugalėjo Monake, bet ir pirmą kartą F-1 karjeroje tapo čempionato lyderiu.

Kadangi dėl technikos gedimo lenktynėse negalėjo startuoti kvalifikacijos nugalėtojas Charlesas Leclercas, iš pirmos pozicijos varžybas pradėjo M. Verstappenas, kuris po starto išlaikė už savęs „Mercedes“ atstovą Valtterį Bottą.

Suomis vienu metu nuo pirmaujančio M. Verstappeno atsilikinėjo 5 sek. O pasukęs į techninio aptarnavimo zoną pirmam sustojimui iš jos taip ir neišvažiavo. „Mercedes“ mechanikams nesugebėjus pakeisti vieno iš priekinių ratų, V. Bottas buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių.

Bet tuo „Mercedes“ nesėkmės nesibaigė. Dėl C. Leclerco nesėkmės Lewisas Hamiltonas startavo šeštas ir ilgą laiką sekė iš paskos Pierre‘ui Gasly. Britas anksčiau už varžovus pasuko į techninio aptarnavimo zoną. Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo klaidingas sprendimas, nes dėl jo iki šiol čempionate pirmavęs L. Hamiltonas prarado kelias pozicijas. Britas, finišavęs septintas, galėjo pasiguosti nebent tuo, jog greičiausiai įveikęs vieną trasos ratą gavo vieną papildomą tašką.

Pasinaudojęs V. Botto nesėkme į antrą vietą pakilo ir joje finišavo „Ferrari“ atstovas Carlosas Sainzas. Tai pirmoji ispano prizinė vieta atstovaujant italų ekipai bei pirmasis podiumas „Ferrari“ komandai šių metų sezone.

Ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio užlipo „McLaren“ ekipos lenktynininkas Lando Norrisas, varžybų pabaigoje sugebėjęs už savęs išlaikyti Sergio Perezą, kuris varžybas Monake pradėjo iš aštuntos pozicijos.

Stipriausiųjų penketuką užbaigė sėkmingai šį savaitgalį Monake pasirodęs „Aston Martin“ atstovas Sebastianas Vettelis.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos