N. Latifi pavadino N. Mazepiną „tikru idiotu“ © Williams

Kol kas nė viena kvalifikacija, kuriose dalyvavo „Haas“ naujokas Nikita Mazepinas, neapsėjo be priekaištų iš kitų sportininkų pusės. Bahreine ir Imoloje kai kuriems varžovams, o taip pat ekspertams nepatiko, kad rusas lenkdavo varžovus apšilimo rato pabaigoje, tuo pažeisdamas džentelmeniškus susitarimus tarp lenktynininkų to nedaryti. O štai per Portugalijos GP Mazepinas sukėlė „Williams“ sportininko Nicholas‘o Latifi pyktį – kanadiečio teigimu, Mazepinas specialiai jį blokavo greitojo rato pradžioje.

Iki to Latifi dėl per vėlyvo jo lenktynių inžinieriaus pranešimo lėtai judėjo trasoje ir nesuspėjo operatyviai praleisti ruso, kuris užbaiginėjo greitąjį ratą. „Williams“ pilotas jau tada numatė, kad Mazepinas jam to neatleis ir būtinai sutrukdys kanadiečiui – ir Mazepinas tikrai išvažiuojant iš pirmojo posūkio atsidūrė prieš Latifi, kuris ką tik pradėjo greitąjį ratą.

„Taip ir yra – tai tas idiotas man sutrukdė, - sakė Nicholas‘as radijo eteryje. - Lyg aš būčiau specialiai tai padaręs. Na ir kvailys...“

Savaime suprantama, kad po kvalifikacijos žurnalistai Mazepino paklausė apie šį incidentą. Nikita iš karto paneigė, kad jis specialiai blokavo Latifi.

„Aš visada galvoju ne tik apie savo interesus, bet ir apie varžovus ir norėčiau gyventi tokiame pasaulyje, kuriame visi būtų patenkinti, – kalbėjo rusų lenktynininkas. – Gaila, bet visos lenktynėse būna tik trys prizininkai ir tik vieną sportininką paskelbia nugalėtoju. Todėl net neverta tikėtis, kad visi 20 pilotų bus vienodai patenkinti.

Aš niekada nedarau nieko panašaus, kad specialiai trukdyčiau varžovui. Jei turėsime galvoje šį atvejį, tai reikia peržiūrėti vaizdo įrašą. Be to, aš gavau informaciją, kad Nicholas‘as yra už 3 sek. nuo manęs. Mano požiūriu, lenkimo momentu jis nebuvo labai arti manęs.

Taigi, aš to nepavadinčiau blokavimu. Bet jei prisiminsime, kaip aš buvau arti jo paskutiniame posūkyje savo greitame rate, tai neabejoju, kad kalba ėjo apie keturias dešimtąsias. Aš viską dar kartą išanalizuosiu ir tikiuosi, kad mes išvengsime panašių situacijų ateityje. Man labai gaila, kad Latifi nusivylė toje situacijoje“.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos