Čempionato naujokas ir „Haas“ komandos lenktynininkas Nikita Mazepinas paaiškino, kodėl nesitrauks iš F-1 tam, kad atliktu privalomą karo tarnybą Rusijos kariuomenėje.

Praėjusią savaitę pasirodė informacija, jog sportininkas yra kviečiamas atlikti privalomą karo tarnybą Rusijos kariuomenėje. Tokia tarnyba minėtoje šalyje trunka vienerius metus. Į ją yra kviečiami 18-27 metų amžiaus šalies piliečiai. Tiesa, yra taikomos išimtys.

N. Mazepinas paaiškino, kodėl jam nereiks trauktis iš F-1 tam, kad galėtų atlikti karinę tarnybą.

„Kalbant apie mane, situacija yra labai aiški. Aš studijuoju universitete, o Rusijoje yra privaloma karinė tarnyba ir yra du būdai, kaip ją atlikti, jei esi fiziškai tam tinkamas“, - pasakojo N. Mazepinas.

„Pirmasis variantas - baigti universitetą ir išvykti metams atlikti tarnybą. Arba antrasis variantas - jei pagal fizinio pasirengimo rezultatus ir mokymosi rezultatus esate pakankamai pajėgus, galite pereiti į vadinamąją elitinę kariuomenę, kurioje tarnyba atliekama kiek kitaip. Vieną dieną per savaitę reikia mokintis būti atsargos karininku. Tai trunka trejus metus, bet tik vieną dieną per savaitę, ir iš esmės viskas vyksta mokomoje klasėje.“

„Aš tai darau jau dvejus metus. Ir, aišku, ketinu tai daryti dar vienerius metus. Tikiuosi, jog pavyks baigti atsargos karininko studijas. Prieš penkias dienas išlaikiau baigiamąjį egzaminą universitete. O vėliau, per ateinančius dvejus metus, sieksiu antro magistro laipsnio.“

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos