Neįtikėtinas debiutas: R. Baciuška lips ant Dakaro podiumo! © ZUMAPRESS com. nuotr.

Jaunoji Lietuvos motosporto žvaigždė savo Dakaro debiute tikrai nenuvylė – bagių įskaitoje važiuojantis Rokas Baciuška užėmė trečiąją vietą Dakare ir lips vakare ant nugalėtojų podiumo!

Neįtikėtiną tempą antroje Dakaro pusėje demonstravęs 22-ejų tauragiškis šiandien nuo lenko Mareko Gozcalo „atkirpo“ 4 minučių ir 47 sekundžių atsilikimą ir pademonstravo tai, ko joks kitas lietuvis nėra pademonstravęs Dakaro ralyje – podiumo vertą pasirodymą. 

Šį 164 kilometrų greičio ruožą R. Baciuška baigė per 1 valandą, 51 minutę ir 15 sekundžių, nuo artimiausio varžovo, brazilo Rodrigo Luppi de Oliveira lietuvis šiandien turėjo 3 minučių ir 23 sekundžių pranašumą. 

Prieš šios dienos greičio ruožą R. Baciuška nuo trečiosios vietos skyrė 4 minutės ir 47 sekundės, o dar dieną prieš – daugiau nei 16 minučių. Paskutinėmis dienos tauragiškis turėjo aplenkti brolius lenkus: Mareką ir Michalą Gozcalus. 

Paskutinių trijų greičio ruožų lietuvių pasirodymai buvo tokie: 1-oji vieta, 3 vieta ir šiandien 1-oji vieta. 

Greičio ruožą vėl turėtų laimėti Rokas Baciuška. Tai bus jau antras lietuvio laimėtas greičio ruožas šiame Dakare. Tai taip pat bus rekordas tarp lietuvių Dakaro istorijoje, kadangi dar nei vienas sportininkas iš Lietuvos nėra laimėjęs greičio ruožo du kartus – prieš tai po vieną kartą tokį pasiekimą yra pasiekęs keturratininkas Laisvydas Kancius ir Vaidotas Žala automobilių įskaitoje. 

Prieš tai geriausias Lietuvos sportininko rezultatas Dakare buvo praeitais metais, kai keturratininkas Laisvydas Kancius užėmė 7-ąją vietą bendroje keturračių įskaitoje. 

Arūnas Gelažninkas, tuo tarpu, savo „vienišių“ klasėje jau du metus iš eilės yra pirmas, tačiau bendroje motociklininkų įskaitoje lietuvis prie panašaus rezultato, kaip R. Baciuškos, net nebuvo priartėjęs. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos