Neįtikėtinas keturratininko pasirodymas Dakaro starte: L. Kancius GR užėmė 1-ąją vietą © ZUMAPRESS com. nuotr.

2022 metų Dakaras Lietuvos sportininkams prasidėjo audringai. 

Lietuvos keturratininkas Laisvydas Kancius pasiekė neįtikėtiną ir netikėtą pasiekimą: 1-ajame (1B) maratoniniame greičio ruože Yamaha keturratininkas finišavo 1-oje vietoje. 

Lietuvis 333 kilometrų greičio ruožą jau pradėjo lyderiams lipdamas ant kulnų. 4-ajame atskaitos taške iki lyderio L. Kancių skyrė vos 47 sekundes ir jau tuo metu Lietuvos sportininkas buvo 2-oje vietoje preliminariai, nors 1-ajame atskaitos taške buvo vos 6-oje pozicijoje. 

Galiausiai, 6-ajame atskaitos taške lietuvis pakilo į pirmąją poziciją. Nuo artimiausių persekiotojų, Aleksandro Maksimovo ir Pablo Copetti, turėdamas daugiau nei 10 minučių pranašumą. Šis 6-asis atskaitos taškas buvo vienas iš klaidingiausių, kadangi ne vienas lyderis ten pasimetė. 

Visą greičio ruožą L. Kancius baigė per 4 valandas, 57 minutes, 2 sekundes ir 1-ajame greičio ruože preliminariai finišavo 1-as, bendroje įskaitoje taip pat pakildas į pirmąją poziciją. 

Prieš tai per Dakaro istoriją lietuviai tik vienąsykį greičio ruože yra užėmė pirmąją vietą. 2020 metų Dakare lietuviškas ekipažas, Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu, finišavo 1-oje pozicijoje automobilių įskaitoje, tuomet tai irgi buvo pirmasis tų metų Dakaro greičio ruožas. 

Vienintelis Lietuvos motociklininkas šiame Dakare, Arūnas Gelažninkas 1-ąjį greičio ruožą bendroje įskaitoje baigė 18-oje pozicijoje, savo „vienišių“ klasėje finišuodamas pirmas. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos