Po akibrokšto su LASF V. Žala sieks Dakare startuoti po Ukrainos vėliava © Vaidoto Žalos nuotr.

Pastaruoju metu vienas žinomiausių Lietuvos lenktynininkų įsivėlė į konfliktą su LASF (Lietuvos automobilių sporto federacija). 

LASF skyrė 2000 eurų baudą lietuviui ir nusprendė skirti dviejų mėnesių licencijos suspendavimą už viešą kritiką į federacijos pusę. 

Po šio akibrokšto V. Žala nusprendė, kad 2023 metų Dakare sieks dalyvauti su Ukrainos automobilių sporto federacijos licencija po Ukrainos vėliava. Tai sportininkas oficialiai paskelbė socialiniuose tinkluose. 

Konfliktas prasidėjo dar balandžio mėnesį. Tuomet Vaidotas Žala pasitraukė iš LASF tarybos narių. Tai lenktynininkas padarė, kadangi LASF Etikos ir drausmės komisija nenubaudė vieno iš lenktyninkų G. Maškausko, kuris itin keistai facebook platformoje pasisakė apie vykstantį karą Ukrainoje. 

Tuomet G. Maškauskas kontraversiškai teigė: „Chersone tokius su Molotovo kokteiliais per 5 minutes į faršą pavertė, net rankos pakelti nespėjo. Žmonės neturintys žalio supratimo apie karą, bando žaisti didvyrius, o jūs dar jiems padedat. Visa Europa juos paliko likimo valioj, nes mato, kad dainelė sudainuota, o jūs su penkiais surūdijusiais džipais ir buteliais galvojat šiais laikais karą išlošti. Beprasmiškos žmonių mirtys. Ar irgi džiaugsmingai prisidedat prie Ukrainos nacikų, daryti viską, kad būtų kuo daugiau aukų tarp civilių gyventojų...“

Tuomet Maškauskas viso labo buvo tik įspėtas, o V. Žala nusprendė atsiriboti nuo LASF dėl nesutampančių vertybių. 

Po LASF nuobaudų Žala artimiausius 2 mėnesius negalės varžytis Europos ralio čempionate, kuriame varžėsi dar praeitą savaitę. 

Straipsnio įvertinimas: 2 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos