Keletas įdomių statistinių faktų po Paul Ricardo trasoje pasibaigusių Prancūzijos GP lenktynių.

Kvalifikacija

Laimėjęs kvalifikaciją Le Kastellete, Maxas Verstappenas iškovojo antrąją „pole“ sezone ir penktą karjeroje.

Lewisas Hamiltonas ketvirtą kartą šiame sezone kvalifikavosi antras ir 164-tą kartą startavo iš pirmosios eilės.

Valtteri Bottas kvalifikacijoje užėmė trečią vietą ir penktą kartą šiame sezone nusileido komandos partneriui. Šiais metais suomis tik vieną kartą startavo iš pirmos eilės, kai iškovojo „pole“ Portugalijoje.

|Sergio Perezas kvalifikavosi ketvirtas ir šeštą kartą sezone nusileido komandos draugui.

Carlosas Sanzas kvalifikacijoje užėmė penktą vietą ir tik antrą kartą sezone aplenkė partnerį Charlesą Leclercą, kuris po dviejų paeiliui „pole“ Monake ir Baku, šįkart buvo tik 7-tas.

Kvalifikavęsis aštuntas, Lando Norrisas pratęsė sėkmingą seriją – jis yra vienas iš penkių pilotų, kurie šiemet visada patekdavo į kvalifikacijos finalą.

Fernando Alonso ketvirtą kartą sezone pateko į finalinę dalį, o jo komandos draugas Estebanas Oconas trečią kartą paeiliui nepateko į pirmąjį dešimtuką.

Mickas Schumacheris pirmą kartą karjeroje pateko į antrą kvalifikacijos dalį. „Haas“ komandai tai buvo pirmas patekimas į antrą dalį po nesėkmingos 12-kos etapų serijos pradedant Eifelio'20 etapu.

George'as Russellas pratęsė sėkmingą seriją, aplenkęs ekipos partnerį, tačiau Nicholas Latifi šįkart jam nusileido tik dvi tūkstantąsias sekundės.

Lenktynės

Maxas Verstappenas laimėjo Prancūzijos GP etapą, iškovojo trečią pergalę šiame sezone ir 13-tą karjeroje, padidindamas persvarą asmeninėje įskaitoje prieš Lewisą Hamiltoną iki 12 taškų. Tiek pat pergalių karjeroje turi Davidas Coulthardas ir Alberto Ascari.

Verstappenas šįkart laimėjo kvalifikaciją, nuvažiavo greičiausią ratą ir laimėjo lenktynes – tai jam atsitiko pirmą kartą karjeroje.

Lewisas Hamiltonas finišavo antras, 170-tą kartą karjeroje užlipdamas ant podiumo. Pirmą kartą nuo 2019 m. britas nesugebėjo nugalėti trijuose etapuose paeiliui.

Sergio Perezas užlipo ant trečiojo apdovanojimų pakylos laiptelio - „Red Bull“ komandai tai buvo pirmas dvigubas podiumas šiame sezone – ir pačios rezultatyviausios lenktynės – uždirbtas 41 taškas.

Valtteri Bottas finišavo ketvirtas, pirmą kartą šiemet uždirbdamas taškus ne už trečią vietą.

Lando Norrisas finišavo penktas, šeštą kartą užbaigdamas lenktynes pirmame penketuke per praėjusius 7 etapus. Tai geriausias rezultas „McLaren“ komandai Paul Ricarde nuo to laiko, kai 1990 m. Ayrtonas Senna čia finišavo trečias. Norrisas – vienintelis lenktynininkas šiame sezone, kuris taškus gavo visose varžybose.

Danielis Ricciardo finišavo šeštas – antrą kartą po Emilijos-Romanijos GP abu „McLaren“ pilotai užbaigė varžybas pirmame šešetuke.

Po septynių etapų serijos, kai Sebastianas Vettelis visai negavo taškų, vokietis trečią savaitgalį paeiliui finišavo pirmame dešimtuke.

Finišavęs 12-tas George'as Russellas pasiekė geriausio rezultato „Williams“ sudėtyje per visą karjerą.

Dešimtą kartą „Formulės-1“ istorijoje iš lenktynių nepasitraukė nė vienas sportininkas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos