S. Vettelis: nenoriu patarinėti Maxui © Aston Martin F1

Per keturis pirmuosius sezono etapus Sebastianas Vettelis neuždirbo nė vieno taško. „Aston Martin“ lenktynininkas mano, kad jau praėjo pakankamai laiko priprasti prie bolido ir Monake atėjo metas pakovoti dėl taškų.

Sebastianas Vettelis: „Naujienos dirba kaip reikia ir tai galima laikyti pozityviu faktoriumi. Žinoma, turint galvoje tai, kokias pozicijas užima mūsų komanda, norėtųsi kur kas daugiau. Kita vertus, Ispanijoje mes žengėme žingsnį į priekį, o tai tapo įmanoma tik intensyviai dirbant visai komandai trasoje ir bazėje.

Jei kalbėsime apie mano pasitikėjimą bolidu, tai dabar pats tinkamiausias metas, kad jis išaugtų maksimaliai. Man reikėjo laiko priprasti prie naujo automobilio ir tikiuosi, kad šį savaitgalį viskas bus normalu“.

Vettelis taip pat pakomentavo Maxo Verstappeni ir Lewiso Hamiltono dvikovas: „Aš beveik visada pralaimėdavau Lewisui, todėl manau, kad man nereikia duoti kokių nors patarimų Maxui. Iš šalies atrodo, kad jie lenktyniauja viename lygyje ir tai yra puiki istorija visai „Formulei-1“.

Tačiau yra vienas dalykas, kurio žmonės nemato iš šalies ir kurio iki galo nesupranta kai kurie žurnalistai, o būtent: „Kaip lengvai viskas gali pradėti klostytis ne taip labai artimos kovos sąlygomis. Nė vienas lenktynininkas nenori išstumti varžovo iš trasos rizikuodamas pats pasitraukti iš kovos. Rizika, kad viskas pradės klostytis ne taip, yra labai didelė.

Kai kalba eina apie lenkimą ar pozicijos gynimą, tai mes kalbame apie minimalius skirtumus ir tokioje situacijoje labai lengva suklysti. Maxas su Lewisu šiuo atžvilgiu kol kas puikiai tvarkosi. Manau, jog tai rodo, kad jie abu yra aukščiausios klasės sportininkai. Būtent todėl aš nesuprantu, kodėl visi laukia, kad jie susidurtų trasoje tarpusavyje. Atvirkščiai, reikia džiaugtis tuo, kad jie itin artimai kovoja, bet nedaužo automobilių.

Mokėjimas išvengti avarijų – labai vertinga patirtis ir savybė. Gali būti, kad iš šalies gražiau atrodo, kai aplinkui laksto žiežirbos, bet patiems pilotams yra kur kas įdomiau sugebėti važiuoti vienu žingsniu iki susidūrimo ir išvengti jo“.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos