Savo svajonę pasiekęs R. Baciuška paaiškino prisijungimą prie „Red Bull“ komandos © Marcin Kin/Red Bull Content Pool nuotr.

Antradienį Lietuvos autosporto fanai sužinojo fantastiškas žinias – Dakaro prizininkas Rokas Baciuška tapo gamyklinės komandos vairuotoju.

2023 metų Dakare tauragiškis važiuos po „Red Bull Can-Am Factory“ komandos vėliava.

Moto bagių klasėje 2022 metais sunkiausiose pasaulio lenktynėse R. Baciuška užėmė trečiąją vietą, taip tapdamas pirmuoju lietuviu, kuriam pavyko užlipti ant Dakaro podiumo bendroje įskaitoje. 

23-ejų lenktynininkas pasidalino vaizdo įrašu, kuriame plačiau paaiškino apie savo situaciją.

„Čia yra labai džiugi žinia mano fanams ir man“, – tokiais žodžiais vaizdo įrašą pradėjo R. Baciuška. 

„Viskas įvyko paskutinę minutę. Važiavau į Dubajų, ten buvo fotografuojama viskas, filmavimai ir viskas vyko paskutinę minutę, mes ir į Dakarą išvažiuosime su „Red Bull Can-Am Factory“ komanda.

„Man yra 23 metai ir man sakė: Rokai, dar turi toje klasėje pavažiuoti. Įrodyti, kad jaunimas gali važiuoti Dakare. Labai smagu važiuoti gamyklinėje komandoje. Pas mus komandoje bus keturi gamykliniai vairuotojai.

„Mano tikslas ir svajonė buvo tapti gamykliniu vairuotoju“, – sakė R. Baciuška.

Ateityje perspektyvus lietuvis gali važiuoti ir automobilių klasėje, kur šiemet iš lietuvių važiuos Vaidotas Žala, Benediktas Vanagas bei Gintas Petrus. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos