Sensacija „F1“ pasaulyje: L. Hamiltono susitarimas su „Ferrari“ – beveik pasiektas © Daimler AG

Sklidę gandai apie brito Lewiso Hamiltono perėjimą į „Ferrari“ vėl atsinaujino – skelbiama, kad lenktynininkas į „Ferrari“ bolidą gali atsisėsti jau 2025 metais.

„Motorsport.com“ šaltiniai teigia, kad L. Hamiltono ir transporto milžino derybos vyksta sėkmingai bei gali būti užbaigtos jau šią savaitę. Kalbos apie lenktynininko perėjimą į „Ferrari“ sklido jau ankščiau, kuomet „raudonieji“ stengėsi prisivilioti L. Hamiltoną, tačiau šis turėdamas konkurencingą „Mercedes“ bolidą liko su jais ir skynė čempionų titulus.

Visgi pastarieji du sezonai „Mercedes“ buvo sudėtingi, o L. Hamiltonui rekordinio 8-ojo čempionų trofėjaus taip ir nepavyko iškovoti, todėl „Ferrari“, nors ir taip pat pastaruosius sezonus nerodė gerų rezultatų, lenktynininką beveik įtikino, jog su „raudonuoju“ bolidu jis turi daugiau vilčių iškovoti čempionų titulą nei su „Mercedes“.

L.Hamiltonas pernai pratęsė kontraktą su „Mercedes“. Tuomet skelbta, kad sutartis ilgalaikė, bet dabar spėjama, kad sutartyje yra numatyta išlyga dėl 2025 m. sezono ir kad pats britas gali nutraukti kontraktą.

Spėjama, jog L. Hamiltonas turėtų užimti ispano Carloso Sainzo jaunesniojo vietą, kadangi kitas „Ferrari“ lenktynininkas Charlesas Leclercas neseniai pasirašė ilgalaikę sutartį, todėl manoma, kad jo ateitis „Ferrari“ yra rami.

L.Hamiltonas 2007-2012 m. lenktyniavo „McLaren“ komandoje ir su ja kartą tapo pasaulio čempionu. 2013 m. britas persikėlė į „Mercedes“ ir ten iškovojo dar 6 pasaulio čempiono titulus.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos