Tašką už greičiausią ratą praradęs M. Verstappenas: tai buvo keistas sprendimas © Red Bull Content Pool / Getty Images

Maxas Verstappenas po lenktynių Portugalijoje nustebo sužinojęs, kad teisėjai anuliavo jo paskutinį rato įveikimo laiką, tad jis neiškovojo vieno papildomo taško.

Olandas šiandien vykusias lenktynes Portimao trasoje baigė antras, nusileidęs tik nugalėtojui Lewisui Hamiltonui.

Varžybų pabaigoje sportininkas atliko papildomą sustojimą ir grįžęs į trasą bandė užfiksuoti geriausią rato įveikimo laiką. Iki finišo likus porai ratų, greičiausiai vieną ratą įveikė trečioje vietoje važiavęs Valtteri Bottas, bet paskutiniame rate M. Verstappenas pagerino suomio rezultatą 0,016 sek. Tačiau kaip paaiškėjo vėliau, teisėjai anuliavo olando rezultatą, nes keturioliktame posūkyje jis buvo išvažiavęs už trasos ribų visais keturiais bolido ratais.

Apie tai, jog neteko papildomo taško, „Red Bull“ pilotas sužinojo tik po lenktynių, duodamas interviu.

„Tikrai? Įdomu. Keistokas sprendimas, nes teisėjai lyg ir nestebėjo kaip mes įveikiame keturioliktą posūkį. Nesvarbu“, - sakė M. Verstappenas.

Dar šeštadienio ryte lenktynių direktoriaus Michealo Massi išplatintame pranešime buvo teigiama, kad bus stebima kaip sportininkai įveiks 14-ą posūkį, o nepaisantiems trasos ribų, bus anuliuojami rato įveikimo laikai.

Praradęs vieną papildomą tašką, dabar M. Verstappenas nuo čempionato lyderio L. Hamiltono atsilieka aštuoniais taškais.

„Tai buvo neblogos lenktynės. Man gerai pavyko pakartotinis startas. Tada bandžiau spausti Valtterį, bet mes stokojome greičio, todėl po kurio laiko mane aplenkė Lewisas.“

„Sušildyti čia padangas buvo labai sunku. Buvo akivaizdu, jog stokojome greičio. Kalbant apie sukibimą, tai buvo gana keistokas savaitgalis. Pažiūrėsime kaip mums seksis Barselonoje.“

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos