V. Bottas: tik viena komanda keičia pilotus sezono metu © Daimler AG

Šią savaitę vienas iš britų bulvarinių laikraščių paskelbė, kad „Mercedes“ komanda yra nepatenkinta Valtteri Botto sportine forma ir dar iki sezono pabaigos pakeis jį jaunuoju George‘u Russellu.

Šiuos gandus komentavo labai daug kas – ekspertai tokį scenarijų pavadino mažai tikėtinu, o „Mercedes“ vadovas Toto Wolffas gana kategoriškai šį gandą paneigė.

Prieš Ispanijos GP surengtoje spaudos konferencijoje tokį klausimą uždavė pačiam Valtteri. Ir šis pabandė kontratakuoti.

„Aš gerai žinau, kad manęs niekas nepakeis sezono viduryje, - sakė V. Bottas.  - Mūsų komandoje taip nesielgiama. Aš turiu galiojantį kontraktą – ir apskritai, „Formulėje-1“ yra tik viena komanda, kuri taip daro. Ir tai ne mes“.

Bottas aiškiai galvoje turėjo „Red Bull“, kuri 2016 m. čempionato įkarštyje Daniilą Kvyatą pakeitė Maxu Verstappenu, o 2019 m. atsisakė Pierre‘o Gasly ir pakvietė Alexą Alboną.

Valtteri tęsė toliau: „Aš apskritai nejaučiu jokio presingo. Man gerai žinoma, kas vyksta komandoje. O panašaus mėšlo visada pakanka, tai dalis mūsų sporto“.

Po trijų naujojo sezono etapų suomis turi 32 taškus ir čempionate užima tik 4 vietą. Dabartinė „Red Bull“ forma ryškiai neleidžia „Mercedes“ užmigti ant laurų, bet Bottas tai laiko pozityviu faktoriumi.

„Mes esame labai arti, - aiškino Valteri. – Nėra abejonių, kad šį savaitgalį, o ir ateityje laukia įtempta kova su „Red Bull“ ir tai mus motyvuoja. Mes nusiteikę priimti iššūkį ir aplošti juos. Dar pabandysime juos paspausti ir provokuosime daryti klaidas, taip jau yra buvę praeityje“.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos