Valandą klaidžiojęs B. Vanagas su F. Palmeiro preliminariai finišavo 22 pozicijoje © REUTERS nuotr.

Benediktas Vanagas pirmasis lietuvis pasiekęs finišą automobilių įskaitoje pirmame greičio ruože. 

Dar 5-ame atskaitos taške B. Vanagas su F. Palmeiro preliminariai buvo 10-oje pozicijoje, tačiau ieškant 6 atskaitos taško teko Lietuvos sportininkui ieškoti ilgą laiką, kur, tiesa, ne vienas lenktyninkas strigo. 

Ieškant 6-ojo atskaitos taško strigo ir tituluotasis Carlosas Sainzas, ir patyręs lenkas Jakubas Przygonskis, ir Yazeedas Al Rajhi bei kiti dalyviai. 

Galiausiai, ieškant 6-ojo taško B. Vanagas prarado bent 50 minučių, o iš viso greičio ruožą baigė atsilikdamas 1 valandą ir 7 minutes nuo lyderio, Nassero Al-Attiyah. Lietuvis finišą užbaigė preliminariai 22-oje pozicijoje. 

Po finišo savo socialiniuose tinkluose lietuvis komentavo: „Pirmi 200 km iki privalomo poilsio stop'o ėjosi sklandžiai. Tokia, vairuotojo ir bolido sinergija. Važiavome greitai, bet saugiai.

„Tokį tempą galėčiau laikyti viso Dakaro metu (kolegos minėjo, kad tuomet 10 pozicija buvo).
„Po to, atrodo liko tik 130 km, bet kai pamačiau iš priekio grįžtančius automobilius, supratau, kad gero nelauk. Taip ir gavosi šturmanų košmarai. Kokia valanda "pažindinomės su dykuma", – komentavo B. Vanagas. 
Vaidotas Žala, Gintas Petrus bei Antanas Juknevičius finišo dar nepasiekė. Beje, A. Juknevičius trasoje stovi, pasak pačio lenktynininko. 
Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos