Prasidedant Prancūzijos GP etapo savaitgaliui, daugėja gandų, susijusių su „Mercedes“. Jei tikėsime masinės informacijos priemonėmis, George'o Russello perėjimą į pasaulio čempionų ekipą reikėtų laikyti jau patvirtintu faktu. Teigiama, kad apie tai jau informuotas ir pats Russellas.

Tuo tarpu Valtteri Botto šansai pasilikti Braklyje įsikūrusioje komandoje po nesėkmingo šio sezono starto yra prilyginami nuliui, nors pats suomis mano, kad jis dar derėsis su „Mercedes“ dėl naujos sutarties liepos mėnesį.

TV kanalas RTL praneša, kad tikroji padėtis yra kiek kitokia. Spėjama, kad Prancūzijos GP metu „Mercedes“ vadovas Toto Wolffas kalbėsis su Bottu, o per antrąjį etapą Spielberge (liepos 4 d.) praneš apie nauiją sprendimą.

Manoma, kad Valtteri šansai pasilikti „Mercedes“ sudėtyje bet kokiu atveju yra labai maži, o Štutgarto ekipa nori kuo greičiau viską nuspręsti, kad Bottas turėtų daugiau laiko naujai piloto vietai susirasti, kur jis galėtų pratęsti karjerą.

Bet apie ką kalbėtis Wolffui su Bottu, jei jau viskas nuspręsta? Labai didelė tikimybė, kad „Mercedes“ vadovas su suomiu aptarinės visai ne 2022 m. kontraktą, o derėsis dėl šio sezono antrosios pusės – komanda norėtų atleisti Bottą anksčiau sutartyje numatyto termino.

Apie tai byloja ir „Williams“ komandos vadovo Josto Capito žodžiai. Jis patvirtino, kad pertvarkymai komandoje gali įvykti dar sezono įkarštyje.

„Dabar mes neatmetame nė vieno varianto, - sakė J. Capito. - Įmanoma viskas. Bet geriau apie tai paklausti Toto, jis geriau viską žino. Nors mes tikimės, kad George'as pasiliks su mumis iki sezono pabaigos. Mes to norėtumėm. Visa kita yra tik paskalos.

Mes turime su Russellu galiojantį kontraktą. Bet žinote, kai būna noras, viską galima persiderėti. Mūsų santykiai su Wolffu labai geri, jis gali man skambinti nors ir naktį“.

Tačiau tokiu įvykių scenarijumi netiki 2016 m. pasaulio čempionas Nico Rosbergas.

„Didelis klausimas, ar Wolffas imsis tokios rokiruotės sezono viduryje, - kalbėjo N. Rosbergas. - Nors yra aišku, kad Russellas galiausiai atsidurs „Mercedes“, Toto tai nėra svarbus klausimas, kuriuo reikėtų užsiimti sezono įkarštyje. Jis yra pripratęs nuodugniai apgalvoti tokius dalykus, pasverti visus „už“ ir „prieš“ ir neskuba su sprendimu. Nemanau, kad jis dabar pakeis pilotus“.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos