Atranką į pasaulio čempionatą lietuviai baigė minimaliu pralaimėjimu Šiaurės Airijoje © lff.lt nuotr.

Lietuvos vyrų rinktinė penktadienio vakarą užbaigė savo pasirodymą kitų metų pasaulio čempionato atrankos varžybose. Paskutinėse grupės rungtynėse lietuviai išvykoje 0:1 (0:1) nusileido Šiaurės Airijos vienuolikei.

Per aštuonis mačus lietuviai surinko 3 taškus ir savo atrankos grupėje finišavo penktoje pozicijoje.

Kaip ir buvo galima tikėtis, mačą kiek aktyviau pradėjo gausiai savo sirgalių palaikomi Šiaurės Airijos futbolininkai – kelis kartus jie priartėjo prie lietuvių vartų, tačiau mūsiškiai sėkmingai gynėsi, o viename epizode savo meistriškumą parodyti turėjo ir Ernestas Šetkus.

Vis dėlto, sužaidus 17 minučių, krito pirmasis įvartis į Lietuvos vartus – po kampinio smūgiu galva kamuolį į savų vartų tinklą nukreipė Benas Šatkus.

Netrukus šeimininkai pasižymėjo ir dar sykį, tačiau pakilo šoninio arbitro vėliavėlė, užfiksavusi nuošalę, tad įvartis įskaitytas nebuvo.

Po šio epizodo rungtynės kiek apsilygino, kiek ilgiau su kamuoliu buvo ir Lietuvos rinktinė, o sužaidus beveik pusvalandį puikią progą turėjo Justas Lasickas – šis atsidūrė akistatoje vienas prieš vieną su varžovų vartininku, tačiau čia savo pranašumą įrodė pastarasis.

Kėlinio pabaigoje šeimininkai po kampinio dar kartą pelnė įvartį, tačiau arbitras užfiksavo pražangą, tad ir šis smūgis nebuvo įskaitytas.

Prieš pat pertrauką Šiaurės Airija susikūrė dar dvi geras progas, tačiau vieną sykį nepramušamas buvo E. Šetkus, o kitą kartą kamuolys praskriejo greta vartų, tad į pertrauką komandos išėjo rezultatui esant 1:0 šeimininkų naudai.

Antrojo kėlinio starte kiek aktyviau sužaisti pabandė lietuviai – po kelių kamuolio įmetimų į baudos aikštelę iš užribio varžovai turėjo atsimušinėti. tada rungtynės vėl vyko lygiai, nė vienai komandai nepavyko sukurti didesnio pavojaus prie viena kitos vartų.

Kėliniui įsibėgėjant dar vieną neblogą šansą turėjo lietuviai – greitoje atakoje Arvydas Novikovas sulaukė Justo Lasicko perdavimo, tačiau jo smūgį į artimą kampą sugavo varžovų vartų sargas.

Kėliniui artėjant prie pabaigos, lietuviai turėjo atlikti priverstinį keitimą – gynėjo pozicijoje žaidusį Martyną Dapkų dėl traumos turėjo pakeisti Vytas Gašpuitis.

Paskutinėmis mačo minutėmis lietuviai dar pabandė surengti paskutinį šturmą, tačiau nuo ilgų perdavimų šeimininkai apsigynė ir šventė pergalę.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos