Ispanijos jaunimas pervažiavo Lietuvos rinktinę © JumpStory nuotr.

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė rungtynėse išvykoje neprilygo Ispanijos rinktinei ir kontrolinėje akistatoje patyrė pralaimėjimą 0:4 (0:2).

Primename, kad šioje akistatoje Ispanijai atstovavo šalies jaunimo iki 21 metų rinktinė.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo Ispanijos futbolininkai – aktyviau startavę šeimininkai nuo pat mačo pradžių perėmė kamuolio kontrolę į savo rankas ir jau trečią minutę po kampinio bei užsitęsusios atakos juos stipriu smūgiu į tolimą vartų kampą į priekį išvedė gynėjas Hugo Guillamonas.

Po pelnyto įvarčio šeimininkai tempo nemažino ir bandė padvigubinti savo pranašumą, tačiau jų bandymai Tomui Švedkauskui didelių problemų nesukėlė.

Kiek ilgiau su kamuoliu užsbūti pabandė ir Lietuvos rinktinė, bet Fedoro Černycho smūgis iš toli praskriejo virš vartų.

Visgi neilgai trukus į lietuvių vartus krito ir antrasis įvartis – jį dar vienu stipriu įmušė vienas komandos lyderių Brahimas Diazas.

Netrukus lietuvių kortos galėjo tapti dar prastesnėmis – už pražangą baudos aikštelėje į mūsiškių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys, bet sėkmingai sužaidęs T. Švedkauskas atspėjo kamuolio skriejimo kryptį ir baudinį atrėmė.

Per likusį kėlinio laiką T. Švedkauskas atrėmė dar vieną ispanų bandymą iš artimos distancijos, o po pirmo kėlinio lietuviai atsiliko 0:2.

Antrasis kėlinys taip pat sėkmingiau prasidėjo šeimininkams – itin tiksliu smūgiu kone iškart po pertraukos jų persvarą dar labiau padidino gynėjas Juanas Miranda.

Dar labiau ispanų pranašumą padidino po keitimo į aikštę žengęs Javieras Puedo, o lietuviai, nors mačo pabaigoje ir kiek ilgiau buvo su kamuoliu, tačiau įvarčio nepasiekė ir patyrė nesėkmę.

Draugiškam antradienio mačui lietuvių treneris Valdas Urbonas pasirinko tokią žaidėjų sudėtį:

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos