Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcija – oficialiai baigta © Kauno savivaldybės nuotr.

Kauno savivaldybė pirmadienį oficialiai pranešė, kad Dariaus ir Girėno rekonstrukcija yra oficialiai baigta. 

„15 tūkstančių sėdimų vietų, stogas virš tribūnų, du didžiuliai ekranai, automatiškai laistoma ir šildoma žalia veja bei aukščiausios kokybės bėgimo takai. Visa tai – tik dalis nuo pamatų atstatyto naujutėlaičio Dariaus ir Girėno stadiono privalumų.

Sportininkai ir žiūrovai juos išbandys jau netrukus, o rugsėjo 19-oji įeis į šalies sporto istoriją kaip oficiali šio objekto statybų pabaigos data. Spalio viduryje planuojamas atidarymas: futbolo rungtynės, šventinis koncertas ir galimybė tūkstančiams kauniečių paviešėti vieninteliame šalyje tokio dydžio stadione“, – rašoma oficialiame pranešime.

Dariaus ir Girėno stadiono atidarymo šventė numatyta spalio viduryje. Planuojama, kad renginys nustebins ne tik į tribūnas skubėsiančius futbolo aistruolius, bet ir didiesiems muzikiniams renginiams neabejingą publiką. Daugiau informacijos – artimiausiu metu.

Tam, kad stadione galėtų vykti aukščiausio lygio futbolo rungtynės ir objektas atitiktų 4 kategoriją, reikalinga atitinkama licencija. Jos tikimasi sulaukti dar šiemet.

Vasaros viduryje Dariaus ir Girėno stadione svečiavęsis Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) atstovas itin palankiai įvertino patogumus negalios paliestiems asmenims. Iš viso neįgaliesiems įrengta apie 300 vietų visame stadione ir 20 tualetų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos