EURO 2020 antroji diena: istorinė Suomijos pergalė, ramūs belgai ir tragedija aikštelėje © AFP nuotr.

Antroji Europos čempionato diena buvo pažymėta ne tik maloniais dalykais, tačiau apie viską nuo pradžių: 

Pirmasis mačas buvo žaidžiamas Azerbaidžene, Baku tarp Šveicarijos ir Velso rinktinių. Rungtynės baigėsi taikiai, rezultatu 1:1. Pirmajame kėlinyje šveicarai kamuolį labiau kontroliavo ir progų turėjo, tačiau jomis nepasinaudojo, na, o antrajame kėlinyje Šveicarijos rinktinė pagaliau pramušė Velso vartus, tačiau tuomet velsiečiai susigriebė, pradėjo daugiau atakuot, įmušė savo įvartį ir iškovojo svarbų 1 tašką. 

Antrasis mačas vyko tarp Danijos ir Suomijos rinktinių, Kopenhagene ir viskas klostėsi gan ramiai, iniciatyvą turėjo danai, tačiau tada 43-ą minutę rinktinės lyderis Christianas Eriksenas tiesiog suklupo ant žėmės be jokių gyvybės ženklų. Tuomet greitai į aikštelę buvo pakviesti medikai bei gydytojai, buvo daromas Eriksenui širdies masažas, dirbtinis kvepavimas bei saugas buvo gaivinamas elektros šoku. Po maždaug 15 minučių viskas aprimo, danas buvo išvežtas iš aikštės, o tam tikros agentūros užfiksavo, jog jis yra gyvas, ką vėliau patvirtino ir Danijos futbolo federacija bei kiti šaltiniai. 

Po šio epizodo, kuris galėjo tapti labai didžiule tragedija, rungtynės, aišku, buvo nutrauktos, tačiau po valandos rinktinės nuspręsti šiandien užbaigti mačą, nors buvo siūlyta jį užbaigti ir rytoj ryte. Galų gale mače triumfavo Suomijos rinktinė, kuri dalyvavo savo pirmam didžiąjam čempionate ir iškovojo savo pirmą pergalę po Pohjanpalo smūgio galva. Danai bandė pulti ir kontroliavo žaidimą, tačiau įvartį praleido, savo 11m. baudinio nerealizavo ir viskas baigėsi pralaimėjimu, tačiau svarbiausia, jog Christianas Eriksenas yra gyvas bei stabilios būklės. 

Vakariniame mače Belgijos rinktinė 3-0 ramiai įveikė Rusijos rinktinę jų pačių namuose, Sankt Petersburge. Jau po pirmo kėlinio belgai pirmavo 2-0, o viso mačo metu rusai didelės gresmės belgų vartams nekėlė ir Belgijos pergalė buvo pelnyta. Dublį pelnė Romelu Lukaku. 

Rytoj laukia dar trys mačai: Anglija-Kroatija, Austrija-Šiaurės Makedonija, Olandija-Ukraina. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos