Įdomiausios „Premier“ lygos komandos © JumpStory nuotr.

Anglijos „Premier“ lygos sezonas pamažu įgauna pagreitį. Jau galime matyti tendencijas be spėti, kurios komandos kovos dėl aukščiausių vietų, o kurios turės atiduoti visas jėgas, norint išlikti lygoje.

Vis tik kelios komandos jau dabar gerokai viršijo fanų lūkesčius ar bent jau parodė potencialą tai padaryti. Pabandysime apžvelgti tris komandas, kurios, mūsų nuomone, šį sezoną gali vienaip ar kitaip nustebinti „Premier“ lygos sekėjus.

Autoritetų nepaisantys naujokai

Į „Premier“ lygą šį sezoną pakilęs „Brentford“ klubas jau pirmajame ture tėškė antausį „Arsenal“ ekipai. Vis tik tuomet tai labiau atrodė kaip tragiškos „Arsenal“ formos pasekmė, tačiau lygos naujokai ir toliau rodo stulbinančius rezultatus.

„Brentford“ šį sezoną pralaimėjo tik sykį – mače su „Brighton“. Net žaisdami su vienais iš favoritų – „Liverpool“ futbolininkais – naujokai nesiruošė keisti savo atakuojančio žaidimo stiliaus ir daugkartiniams Anglijos čempionams atseikėjo tris įvarčius. Pasinaudojus Bahiskodu šios komandos žaidimą stebėti bus dar įdomiau. Kažin, ar būtų labai keista, jei ši komanda sezono pabaigoje užsitikrintų vietą bent jau UEFA Konferencijų lygoje.

Prie šios komandos sėkmės itin svariai prisideda ir strategas iš Danijos Thomasas Frankas, kuris klube dirba nuo 2016 metų, o 2018-aisiais tapo ir vyriausiuoju treneriu. Tikėtina, kad šį daną artimiausiu metu gali pradėti medžioti kur kas stambesnės „Premier“ lygos žuvys už „Brentford“.

Augančios „plaktukų“ ambicijos

Praėjusio sezono viduryje į „West Ham United“ atvykęs Jesse Lingardas užkūrė tokį šou, jog „plaktukai“ likus keliems turams iki pirmenybių pabaigos buvo labai arti istorinio žingsnio į UEFA Čempionų lygą. Deja, pabaigoje Londono klubu šiek tiek pritrūko jėgų, tačiau „West Ham“ vis tiek pasiekė puikų rezultatą ir šį sezoną žaidžia UEFA Europos lygoje.

Taip, komanda neteko į „Manchester United“ sugrįžusio Jesse Lingardo, tačiau į ekipą fantastiškai įsiliejo Saidas Benrahma, o Michailas Antonio kol kas atrodo kaip puolėjas, jau kitą sezoną praversiantis vieno iš Europos grandų duris.

„West Ham“ panašu rado ir savąjį trenerį. Davidas Moyesas išties sėkmingai pertvarkė komandą ir dabar turi sudėtį, kuri tikrai yra viena iš favoričių pakovoti dėl vietos bent jau žemesnio rango tarptautiniuose turnyruose. Nenustebkite, jei „plaktukai“ patriukšmaus ir Europoje, kur jau startavo dvejomis pergalėmis iš tiek pat galimų.

Lyderio netekusi, bet sustiprėjusi „Aston Villa“

Birmingamo „Aston Villa“ praėjusią vasarą neteko klubo simbolio Jacko Grealisho, tačiau vargu ar galima sakyti, jog komanda susilpnėjo. Klubo vadovai atliko keletą puikių žingsnių transferų rinkoje, kurie leidžia svajoti apie ganėtinai solidų sezoną.

Bene rimčiausiu komandos pirkiniu reikia laikyti iš „Bayer“ atvykusį Leoną Bailey. Prieš keletą metų kur kas garsesnių klubų medžiotas krašto puolėjas šią vasarą atvyko į „Premier“ lygoje ir jau spėjo parodyti, kad čia gali būti itin ryškus. Tiesa, kol kas L. Bailey kenčia nuo traumų, tačiau jei pavyks su jomis susitvarkyti, tai neabejotinai bus vienas įdomiausių visos lygos futbolininkų.

„Villa“ taip pat susigrąžino veteraną Ashley Youngą, o gynybos viduryje dabar turi ir jaunąjį Axelį Tuanzebę, kuris, panašu, yra vos per žingsnį nuo garantuotos vietos „Man Utd“ gretose.

Nors sezono pradžia kol kas nėra stebuklinga, šios komandos potencialas – vienas didžiausių lygoje.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos