Inauguracinį Šiaurės Amerikos Nacijų Lygos turnyrą itin dramatiškai laimėjo JAV rinktinė © Pixabay nuotr.

Šiaurės, Centrinės Amerikos bei Karibų futbolo asociacija(CONCACAF) sukūrė tokį reiškinį, kuris vadinamas Nacijų Lyga, panašiai kaip Europoje Nacijų Lyga, tokiu pačiu pavadinimu. 

Šis turnyras turėtų vykti kas tris metus ir tuo pačiu tai yra vieta, kur kitos valstybės gali užsitikrinti dalyvauti pagrindiniame šio regiono turnyre „Gold Cup“. 

Na, o inauguracinį Nacijų Lygos sezoną laimėjo Jungtinių Amerikos Valstijų rinktinė. Jie finale dramatiškai įveikė savo pagrindinius varžovus Meksika 3-2. 

Pagrindinis laikas baigėsi rezultatu 2-2, o pagrindinis veiksmas įvyko antrojo pratęsimo kėlinio pabaigoje, kai buvo paskirti du 11m. baudiniai į tiek vienos rinktinės, tiek kitos. Pirmą, 114-ąją minutę realizavo Christianas Pulisicius ir atrodė, kad jau to pakaks, tačiau buvo paskirtas 11m. baudinys ir į JAV vartus, kurį atlaikė amerikiečių vartininkas Ethanas Horvathas, kuris prie vartų stojo tik antro kėlinio viduryje, kai pagrindinis JAV vartininkas Zackas Steffenas patyrė traumą. Horvathas atlaikė veterano Andreso Guardado smūgį, išvengė 11m. baudinių serijos ir atnešė pergalę JAV rinktinei, kurį jiems daug reiškė. 

Šiame mače netrūko ir aistrų, šios rungtynės turėjo beveik viską, bet tuo pačiu parodė ir tai, kad JAV augina labai gerą futbolininkų kartą ir Meksikos rinktinei jau laisvai gali pasipriešinti. 

O Christianas Pulisičius kėlė savo antrą trofėjų per beveik savaitę. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos