Moterų olimpiados finale po 11 m baudinių serijos triumfavo Kanados rinktinė © Unsplash.com - Bryan Turner

Moterų olimpiados futbolo turnyras baigėsi. Jo kulminacijoje po 11 m baudinių serijos triumfavo Kanados rinktinė, kuri 1:1 per pagrindinį laiką ir pratęsima sužaidė su Švedijos rinktine. 

11 m baudinių serija 3:2 laimėjo kanadietės, o iš viso šioje baudinių serijoje buvo įmušta vos 6 11 m baudiniai iš 13 muštų. 

Per pagrindinį laiką pirmos įmušė švedės ir po pirmojo kėlinio pirmavo 1:0, tačiau antrajame kėlinyje Kanada turėjo progą mušti 11 m baudinį ir Jessie Fleming sėkmingai jį išpildė, ko pasekoje buvo žaistas pratęsimas. 

Šiame olimpiniame turnyre bronzą iškovojo pasaulio čempionės JAV rinktinė, kuri mažajame finale 4:3 įveikė Australijos rinktinę. Amerikietės šiame turnyre jau grupių etape sensancingai 0:3 pralaimėjo švedėms, o pusfinalyje krito nuo Kanados rinktinės. 

Priminsime, jog moterų olimpinis turnyras tikrai yra elitinis, kadangi skirtingi nuo vyrų turnyro, čia žaidžia visos pačios geriausios planetos futbolininkės. 

Prieš 5 metus Rio olimpinėse žaidynėse moterų olimpiniame turnyre triumfavo Vokietija, kuri finale įveikė taipogi Švedijos moterų nacionalinę rinktinę. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos