Pirmąjį grupių etapo ratą EURO 2020 užbaigė Ronaldo rekordas ir prancūzų triumfas © Pixabay nuotr.

Pirmasis grupių etapo ratas Europos futbolo čempionatas baigėsi – jį užbaigė F grupės rungtynės, kuriose Portugalija laimėjo 3:0 įveikė Vengriją, o Vokietija minimaliu 1:0 rezultatu įveikė Prancūzijos rinktinę. 

Portugalija 3:0 Vengrija. Rezultatas, kuris neatspindi tikrosios įvykių eigos pačiose rungtynėse. Portugalai savo progų šiose rungtynėse turėjo, tačiau jų neišnaudodavo, o neskaitant jų atrodė gan nykiai. Rungtynių pabaigoje net vengrai buvo išsiveržę į priekį ir trumpam patikėjo savo sekmę, tačiau visgi buvo užfiksuota nuošalė. Tuomet Portugalijos treneris išleido Rafa Silva į aikštę, kuris pakeitė žaidimą ir per paskutines 15 minučių prisidėjo prie visų Portugalijos rinktinės įvarčių. 

Vieną įvartį įmušė Raphaelis Guerreiro po Rafa Silvos perdavimo. Įvartis buvo įmuštas po rikošeto, o vėliau portugalai užsikūrė taip, jog du įvarčius įmušė ne kas kitas, o Cristiano Ronaldo. 11m baudinį uždirbo tas pats Rafa Silva, kurį realizavo Cristiano Ronaldo ir tapo visų laikų rezultatyviausių Europos čempionato žaidėjų su tuo įvarčiu. Vėliau legendinis 36-erių portugalas dar vieną įvartį pridėjo po gražaus susižaidimo su Rafa Silva. Beje, tai jau yra 5-asis Cristiano Ronaldo Europos čempionatas - tai dar vienas rekordas.

Vakarinėse rungtynėse Prancūzija 1:0 įveikė Vokietiją. Vienintelis įvartis krito į savus vartus, kurį įsimušė Matsas Hummelsas po Lucaso Hernandezo skerso perdavimo, kai į tokią poziciją jį išsivedė ne ką prastesnį perdavimą atlikęs Paulis Pogba. Viso mačo metu prancūzai kiek geriau atrodė, o dar ir du įvarčius įmušė po minimalių nuošalių, tačiau jie, žinoma, buvo neįskaityti. 

Taip pirmas ratas baigėsi, o labiausiai F grupėje dabar reikia padirbėt vokiečius, jei jie norės savo sirgalių lūkesčius patenkint. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos