Po atkaklios Vokietijos grandų dvikovos „Bayern“ užsitikrino Bundeslygos čempionų titulą © REUTERS nuotr.

Šeštadienio vakarą vykusiose rungtynėse Miuncheno „Bayern“ namuose rezultatu 3:1 palaužė Dortmundo „Borussia“ vienuolikę, o šią pergalę vainikavo ir iškovotas šio sezono Vokietijos pirmenybių čempiono titulas

Pirmasis rungtynių įvartis krito 15 minutę. „Bayern“ ekipos krašto puolėjas Serge‘as Gnabry fantastišku smūgiu į viršutinį kairįjį vartų kampą nepaliko vilčių oponentų vartininkui.

Šeimininkai 30 minutę dar kartą pasiuntė kamuolį į oponentų vartus, tačiau šis įvartis buvo anuliuotas po VAR peržiūros.

Vis gi, persvarą bavarams padvigubinti pavyko vos už keletos akimirkų. Po komandinėmis pastangomis perimto kamuolio ir žaibiškos kontraatakos, smūgiu į apatinį dešinį vartų kampą vartininką Marwiną Hitzą nuginklavo Robertas Lewandowskis.

Antrame kėlinyje svečiai sugebėjo sušvelninti atsilikimą. 11 metrų baudinį realizavo Emre Canas.

Tačiau pačioje rungtynių pabaigoje visus klausimus išsprendė po keitimo pasirodęs Jamalas Musiala. Po sumaišties baudos aikštelėje kamuolys atsidūrė vokiečio kojose ir pastarasis neklydo pasiūsdamas kamuolį į vartus iš artimo nuotolio.

Ši pergalė reiškia, kad 34 metų Julianas Nagelsmannas tampa jauniausiu treneriu istorijoje iškovojusiu bundeslygos čempionų titulą. Tuo tarpu, Dortmundo ekipa 2022 metais patyrė pirmą pralaimėjimą išvykoje vietiniame čempionate ir turės tenkintis antrąja pozicija.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos