Staigmena: Marokas PČ aštuntfinalyje po 11 m. baudinių serijos eliminavo Ispaniją © REUTERS nuotr.

Antradienio vakarą vykusiose pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalio rungtynėse Marokas rezultatu, netikėtai, 1:0 (3:0) po baudinių serijos palaužė Ispanijos rinktinės futbolininkus.

Pirmąjame kėlinyje daug veiksmo nebuvo. Abi komandos turėjo po progą pasižymėti, tačiau futbolininkai į pertrauką išėjo švieslentėje degant nuliams.

Antroje mačo pusėje vaizdas buvo panašus. Ispanai kontroliavo kamuolį dar daugiau, tačiau pralaužti disciplinuotą oponentų gynybą jiems buvo sunku. 90+5 minutę Dani Olmo atliko pavojingą baudos smūgį, tačiau savo komandą puikiai išgelbėjo marokiečių vartininkas Bono ir nukėlė rungtynes į pratęsimą.

Pratęsimo metu iniciatyvą vėl savo rankose turėjo ispanai, tačiau Maroko futbolininkai kontraatakos metu paleido vėjais vienintelį susikurtą auksinį šansą. Walidas Cheddira 104 minutę atsidūrė vienas prieš vieną su oponentų vartininku Unai'u Simonu, tačiau nesugebėjo jo nuginkluoti. Ispanai antrame pratęsimo kėlinyje užgulė marokiečių vartus, tačiau susitikimas kėlėsi į baudinių seriją.

Baudinių serijoje ispanai atrodė tiesiog tragiškai ir nesugebėjo realizuoti nei vieno smūgio. Prie to prisidėjo ir fantastiškai sužaidęs marokiečių vartininkas Bono, atlaikęs du smūgius ir išvedęs savo komandą į ketvirtfinalį. Ketvirtfinalyje, gruodžio 10 dieną, Marokas kovos su Portugalijos - Šveicarijos poros nugalėtoju.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos