UEFA teigiamai įvertino Dariaus ir Girėno stadione atliktus darbus © Kauno savivaldybės nuotr.

Liepą Kaune svečiavęsis Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) inspektorius oficialioje ataskaitoje teigiamai įvertino Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcijos eigą. Svečias iš Serbijos išskyrė gerai išplanuotas erdves ir neabejojo, kad užbaigus visus darbus statinys atitiks 4 kategorijos reikalavimus. Tai bus kol kas vienintelis toks stadionas Lietuvoje, atversiantis duris aukščiausio lygio futbolo rungtynėms.

Pozityvūs vertinimai

Liepos 12-ąją Kaunas sulaukė jau antrojo UEFA inspektorių vizito šiais metais. Pirmą kartą stadiono rekonstrukcijos progresas vertintas kovo mėnesį. Nors valstybinės reikšmės objekto atidarymo tikėtasi šių metų vasarą, planus pakoregavo vasarį Rusijos pradėtas karas Ukrainoje ir dėl jo sutrikusi logistika.

„Bendras įspūdis toks, kad užbaigus visus darbus stadionas atitiks ketvirtosios kategorijos standartus. Dėl šios priežasties artimiausiu metu reikės organizuoti dar vieną patikrinimą, įvertinant visą futbolui įrengtą infrastruktūrą“, – rašoma oficialioje UEFA ataskaitoje.

Antrajame vizite inspektorius itin palankiai įvertino patogumus negalios paliestiems asmenims. 15 tūkst. aistruolių talpinsiančiame stadione iš viso neįgaliesiems įrengta apie 300 vietų ir 20 tualetų. Svečias taip pat išskyrė žiniasklaidai paruoštas erdves tiek tribūnose, tiek patalpose.

Praėjusių metų pabaigoje Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcijos progresą įvertino ir Kaune lankęsis FIFA prezidentas Gianni Infantino. Garbingas svečias tąkart atvyko stebėti Pasaulio salės futbolo čempionato finalo „Žalgirio“ arenoje ir nutarė užsukti apžiūrėti pirmojo Lietuvoje tokio masto stadiono Kauno Ąžuolyne.

Atlieka paskutinius potėpius

„Liepą inspektorius dar negalėjo pilnai įvertinti stadiono, nes turėjome nebaigtų darbų. Tačiau dabar darbininkai šalina pastebėtus nežymius trūkumus, kad viskas būtų atlikta nepriekaištingai iki smulkmenų. Virš tribūnų jau pakabinti ir 2 didžiuliai ekranai rezultatams bei vaizdo pakartojimui.

Tikimasi per rugpjūčio mėnesį priduoti statinį valstybinei statybos užbaigimo komisijai. Patys nekantriai laukiame šio momento drauge su kauniečiais ir visa Lietuva“, – sako Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Dariaus ir Girėno stadionas po rekonstrukcijos bus didžiausias Lietuvoje ir tarp moderniausių Baltijos šalyse. Per didžiuosius koncertus ši erdvė talpins dukart daugiau žiūrovų – iki 30 tūkstančių žmonių. Vykstant sporto renginiams aistruolius nuo atšiaurių oro sąlygų saugos tribūnas dengiantis stogas, o sportininkams bet kuriuo metų laiku reikiamas sąlygas aikštėje užtikrins automatiškai šildoma ir laistoma hibridinė žalioji veja.

Futbolo aikštę juosia bėgimo takams ir kitiems lengvosios atletikos sektoriams įrengta aukščiausios kokybės, Pasaulio lengvosios atletikos federacijos sertifikuota trisluoksnė granulių danga, maksimaliai mažinanti sportininkų traumų tikimybę.

Dabar patogesnės ir vidaus patalpos – iš pagrindų atnaujinti persirengimo kambariai, sanitariniai mazgai ir kitos erdvės. Sporto ir laisvalaikio kompleksą Žaliakalnyje papildys baigiama rekonstruoti Sporto halė, sutvarkytas Ąžuolynas bei atnaujinama Sporto gatvės aikštė. Čia pat ir nauji lauko teniso aikštynai.

Ieškomas valdytojas

Stadione tvyrant pabaigtuvių nuotaikai ir ruošiant erdves naujiems šeimininkams, šį mėnesį Kauno savivaldybė paskelbė stadiono ir šalia esančios Sporto halės koncesijos konkursą. Norintieji dalyvauti konkurse kviečiami savo paraiškas teikti iki rugsėjo 27 d.

Sudarius ilgalaikę 15 metų sutartį, istoriniai miesto objektai bus patikėti vienam operatoriui.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos