A. Valujavičius: „Nors ir netekau truputi svorio, bet irklą laikau tvirtai ir toliau švilpiu bangom“ © Aurimo Valujavičiaus asm. nuotr.

Vienvietė irkline valtimi per Atlanto vandenyną toliau keliaujantis Aurimas Valujavičius pasidalino savo įspūdžiais esant visiškai šalia kelionės pusiaukelės.

Keliautojas jau net 50 dienų yra įžymiajame vandenyne. 

„Jau 50 dienų iriuosi irklais per Atlantą link Majamio. Artėju link 2250 jūrmylių, kas yra mano maršruto pusiaukelė. Jaučiu, kad mano kraujyje jau yra druskos, ar kaip ten sakoma“, – socialiniuose tinkluose rašo lietuvis.

Bendrai žiūrint vandenynas kol kas man dovanoja palankias salygas judėti į priekį, už tai jam ir esu dėkingas. Jau pilnai gyvenu savo rutinoje ir gerai jaučiuosi būdamas Lituanicoje ar šalia jos, ar po ja, Aš ją prižiūrių, o ji saugo mane. 

Jokio žmogaus kontakto nepasilgau todėl mėgaujuosi tuom kas mane supa: vanduo, vėjo gūsiai, kartai atplaukiančios žuvys, dreifuojančios žolės, greiti debesys ir krentančios žvaigždės. Viena kaip tik vakar naktį krito, nušvietė baltai visą dangų, buvo baugu! Nors ir netekau truputi svorio, bet irklą laikau tvirtai ir toliau švilpiu su bangom. Disciplina on the top! Judam“, – teigia A. Valujavičius.

Ankstyvą gruodžio 26 dienos rytą A. Valujavičius pradėjo kelionę per Atlanto vandenyną su vienviete irkline valtimi.

Lietuvis šioje kelionė, pavadinimu „Lituanica powered by Audimas“, turi aiškų tikslą – per 110 dienų perplaukti Atlanto vandenyną nuo žemyno iki žemyno vienviete irkline valtimi.

Tokiu būdu bus paminėtos 90-osis Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio metines. Taip pat, jeigu pavyks įgyvendinti planą perplaukti Atlantą per 110 dienų, bus pagerinti Lietuvos ir pasaulio rekordai.

Šią kelionę vainikuos ir filmas. Planuojama, kad visos kelionės metu A. Valujavičius prikaups daug filmuotos medžiagos, kuri bus sudėta, o 2024 metais apie šią kelionę pasirodys filmas Lietuvos kino teatruose. 

Straipsnio įvertinimas: 9 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos