Lietuvis šaulys – Pasaulio taurės etapo nugalėtojas © Organizatoriu nuotr.

Vilnietis Virgilijus Grybė savaitgalį Latvijoje po ypač atkaklios kovos tapo FITASC „Compak sporting“ šaudymo Pasaulio taurės etapo nugalėtoju ir Latvijos didžiojo prizo (Grand Prix) laimėtoju.

„Buvo labai karšta – ir oro, ir atkaklumo prasme. Įdomios taikinių kombinacijos ir labai įdomi pabaiga. Labai džiaugiuosi, kad pavyko Lietuvai iškovoti pergalę“, - sakė V. Grybė, prieš tai Rusijoje patekęs tarp 10  taikliausių Europos šaulių.

Šaudymo į skriejančius taikinius pagal „Compak Sporting“ taisykles Rezeknės mieste vyko dvi dienas. Per jas 124 šauliai iš 7 valstybių stengėsi numušti 200 taikinių. Šaudymo akademijai „VG Shooting Academy“ vadovaujantis V. Grybė, kaip ir Kipro atstovas Miltiadous Lefkios bei lenkas Remigiuszas Wlodarczykas po 8 serijų turėjo po 185 taškus. Papildoma serija nugalėtojo neišaiškino, nes lietuvis ir kiprietis numušė po 19 taikinių (lenkas – 14). Papildomą penktą dupletą V. Grybė laimėjo vieno taiklaus šūvio persvara – 8:7.

Tarp dešimties geriausių varžybų šaulių pateko ir dar tu Lietuvos atstovai. Nerijus Vaitekūnas su 180 numuštų taikinių užėmė penktąją vietą, o Žygimantas Šimaitis – septintąją (178 taškai). Iš viso varžybose Latvijoje dalyvavo 28 šauliai iš Lietuvos.

Naglis Balašaitis iškovojo antrąją vietą jaunių klasėje (164 taškai), o Vidūnas Mekšrūnas pelnė sidabro medalį tarp veteranų (144 taškai).

„Compak Sporting” – tai šaudymo į skriejančius taikinius tam pritaikytose aikštelėse rungtis, kai vienoje linijoje  3–5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės. Ši sporto šaka Lietuvoje atsirado palyginti neseniai – maždaug nuo 2005 metų, kai buvo įkurta Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija (LMŠF). Neseniai ji tapo Lietuvos sportingo federacija.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos