Lietuvos penkiakovininkai varžybas pradėjo skirtingai © Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

Tokijo olimpinėse žaidynėse prasidėjo šiuolaikinės penkiakovės varžybose. Tradiciškai, šiose varžybose dalyvauja ir nė vienas lietuvis. 

Tarp moterų jau ketvirtose savo olimpinėse žaidynėse dalyvauja Londono olimpinių žaidynių čempionė Laura Asadauskaitė–Zadneprovskienė, o taip pat šiose olimpinėse žaidynėse dalyvauja ir Gintarė Venčkauskaitė, kuri taipogi dalyvavo Londono olimpinėse žaidynėse, vykusiose prieš 9 metus. 

Šiandien prasidėjo fechtavimo varžybos, pirma iš 5 rungčių šiuolaikinėje penkiakovėje. Laura Asadauskaitė laimėjo 15 kovų, pralaimėjo 20 ir po pirmos dienos užima 25–a vieta. Tuo tarpu, Gintarė laimėjo 12 kovų, pralaimėjo 23 ir pirmą dieną baigė būdama 34–a. Abi sportininkės po varžybų sakė, kad plano nepavyko įvykdyti. 

Na, o vyrų korpuse Lietuva turi šiek tiek geresnių žinių. Justinas Kinderis fechtavimo varžybose iškovojo dvigubai daugiau pergalių (24), nei patyrė pralaimėjimų (11) ir po pirmos dienos dalinasi 3–4 vietą su baltarusiu Ilja Palazkovu. 

Justinas tikisi sekti kitų buvusių lietuvių penkiakovininkų pavyzdžiu, kurie yra iškovoję medalį olimpinėse žaidynėse (Edvinas Krungolcas Pekine, Andrėjus Zadneprovskis Pekine ir Atėnuose) ir po pirmos nusileidžia 6 taškais tik britui Josephui Choongui (250 tšk) bei rusui Aleksandrui Lifanovui (250 tšk). 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos