Breiko šokėja D. Banevič: „Savo šaliai – Lietuvai – labai norėjau padovanoti bilietą į olimpiadą“ © LSŠF nuotr.

Šeštadienio vakarą, Belgijoje, Leveno mieste nuskambėjo Lietuvos nacionalinis himnas – 16-metė lietuvė breiko šokėja Dominika Banevič „Bgirl Nicka“ pasipuošė pasaulio čempionato auksu ir iškovojo kelialapį į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

2023 metais Krokuvoje vykusiose Europos žaidynėse D. Banevič iškovojo bronzą ir praleido lengviausią šansą iškovoti bilietą į olimpines žaidynes. Po iškovotos trečiosios vietos į tai D. Banevič atsakė: „Aš laimėsiu tą kelialapį sunkesniu būdu – pasaulio čempionate.“ Primename, jog pasaulio čempionate olimpinis kelialapis buvo skiriamas tik čempionato nugalėtojui.

„Ką tik laimėjau bilietą į olimpines žaidynes ir esu nepaprastai laiminga!” – po apdovanojimų džiaugsmo neslėpdama sakė D. Banevič. „Po vasaros pradžioje Lenkijoje vykusių Europos žaidynių, kuriose nepavyko nugalėti, pažadėjau sau, kad tiesioginį kelialapį iškovosiu pasaulio čempionate. O tai galėjo pavykti tik laimėjimo atveju. Ir aš tą padariau! Man pavyko, nes sunkiai treniravausi, bet turbūt pavyko ir todėl, kad savo šaliai – Lietuvai – labai norėjau padovanoti bilietą į olimpiadą. Buvau visiems pažadėjusi... Esu laiminga, dėkinga ir didžiuojuosi savimi!” – emocijų apimta džiaugėsi 16-metė Lietuvos breiko šokėja.

Auksinį pasirodymą stebėję breiko specialistai teigė, kad lietuvės pasirodymas buvo itin techniškas. Nors ji atliko klasikinį breiko stilių, tačiau ir vėl buvo pagerinusi bei į naują lygmenį kilstelėjusi šokio originalumą bei atlikimo muzikalumą, todėl praktiškai neturėjo silpnų vietų ir varžovėms nebuvo pasiekiama. Taip pasirodė ir čempionato teisėjams, kurie sprendžia varžybų nugalėtoją.

Pasaulio pirmenybių finale D. Banevič rezultatu 2:1 (4:5, 6:3, 6:3) nugalėjo breiko legenda tapusią 41-erių metų japonę Ayumi Fukushimą. Bronzos medalį iškovojo šokėja iš Prancūzijos – Sya Dembele.

 


Straipsnio įvertinimas: 5 0
  • Eitvis (IP: 447e18e50)

    VALIO

    • 0
  • Eitvis (IP: 447e18e50)

    VALIO

    • 0
  • Eitvis (IP: 447e18e50)

    VALIO

    • 0

Kitos naujienos