10 raundų kovoje dominavęs E. Kavaliauskas iškovojo svarbią pergalę © Stop kadras

Egidijus Kavaliauskas (23-2-1, 18 nokautų) sekmadienį anksti ryte įrodė savo klasę „Showtime Championship Boxing“ kovoje su Mykalu Foxu (22-4, 5 nokautai).

34-erių lietuvis iškovojo 23 savo karjeros pergalę po vieningo teisėjų sprendimo (98-90, 99-89, 100-88). Kova truko visus 10 raundų, nors galėjo baigtis ir trečiajame raunde, kuriame M. Foxas du kartus atsidūrė ant ringo grindų.

Kalbant apie kovos eigą, pirmasis raundas prasidėjo žvalgyba, abu boksininkai daug smūgių neatliko. Antrajame raunde iniciatyvą į rankas perėmė E. Kavaliauskas, kuris pradėjo dažniau atakuoti smūgiais amerikietį. 

Trečiame raunde „Mean Machine“ savo varžovą du kartus paguldė ant žemės. Visgi pasiųsti amerikiečio į nokautą ir kovą užbaigti anksčiau lietuvis nesugebėjo.

Ketvirtajame raunde E. Kavaliauskas šiek tiek atidavė iniciatyvą M. Foxui.

Per kitus 6 raundus dvikova buvo gan rami, tačiau užtikrinčiau atrodė kovotojas iš Lietuvos. Ši kova vyko kiek neįprastai tik 10 raundų. „Mean Machine“ jau kurį laiką turėjo tik 12-os raundų kovas. 

Prieš šią kovą E. Kavaliauskas sakė, kad jam gali prireikti dar 2-3 pergalių, norint vėl turėti titulinę kovą. Šiuo metu pusvidutinio svorio kategorijoje visą „eismą“ stabdo neįvykstanti Terrence'o Crawfordo ir Errolo Spence'o jaunesniojo kova. Šie amerikiečiai turi visus 4 (Budas – 1, Spence'as – 3) pasaulio čempiono diržus šioje kategorijoje. 

Tuo tarpu, šioje svorio kategorijoje taip pat kovojantis Eimantas Stanionis jau senokai laukia savo varžovo. Anksčiau buvo gandų dėl kovos lapkričio mėnesį, tačiau dabar veikiausiai viskas nusikels į 2023 metus.

E. Kavaliauskas atsitiesė po pralaimėjimo Vergilui Ortizui jaunesniajam. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos