Dar viena lietuvė UFC: E. Kareckaite sužinojo, kada debiutuos elitinėje organizacijoje © AFP nuotr.

Stipriausioje mišrių kovos menų organizacijoje UFC („Ultimate Fighting Championship“) kaip ir buvo tikėtasi 2024 metais debiutuos dar viena lietuvė.

Rugsėjo 27 dieną Las Vegase, kur vyko savotiškas atrankos turnyras į UFC, Igno Baryso auklėtinė Ernesta Kareckaitė per trijų raundų kovą įveikė amerikietę Carlį Judice. 

Po kovos UFC vadovas Dana White'as gyrė 25-erių lietuvė. Nuo to momento buvo ieškoma, kada galima debiutantei suteikti pirmą kovą.

Galiausiai paaiškėjo, kad Ernesta Kareckaitė (5-0-1) kovos gegužės 4 dieną „UFC 301“ turnyre. Jos varžovė taps brazilė Dione Barbosa (6-2). 

Beje, šis renginys vyks Brazilijoje, tad Lietuvos laiku kova gali vykti apie vidurnaktį. Jeigu turnyras vyktų Jungtinėse Amerikos Valstijose, kas yra įprasta UFC organizacijai, kova galėtų prasidėti gerokai po vidurnakčio. 

D. Barbosa vietą UFC taip pat užsidirbo per atrankos turnyrą. 

Dvikova vyks Fly Weight svorio kategorijoje (56,7 kg – 125 svarai). 

E. Kareckaitė yra trečia lietuvė per UFC istoriją. Julia Stoliarenko turėjo neblogų kovų šioje organizacijoje, tačiau paskutinė, praeitą savaitę, buvo nesėkminga. Ji nusileido kitai Brazilijos sportininkei Luanai Carolinai. 

Modestas Bukauskas taip pat vis dar kovoja UFC. Tuo tarpu, Jasmine Jasudavičius ir Rose Namajunas yra dvi amerikietės, su giliom lietuviškom šaknim. Kovo 23 dieną Rose grįš į UFC ringą. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos