Didžioji „UFC 268“ naktis: Usman–Covington, Namajunas-Zhang (GYVAI) © ZUMAPRESS com. nuotr.

Didžioji „UFC 268“ naktis jau čia pat: Niujorke, Madison Square Garden arenoje įvyks 5 kovos, iš kurių dvi titulinės kovos. 

Dėl vieno titulo kovos savo čempionės diržą ginanti lietuviškų šaknų turinti kovotoja Rose Namajunas prieš kinę Weili Zhang, kuriai tai bus antras bandymas įveikti amerikietę. 

Kitoje kovoje susitiks 8 metus neįveikiamas Nigerijos sportininkas, nenuginčijamas UFC čempionas Kamaru Usmanas su amerikiečiu Colby Covingtonu. 

Taip pat į oktagoną stos: 

Justinas Gaethje (JAV) – Michaelas Chandleris (JAV)

Shane'as Burgosas (JAV) – Billy'is Quarantillo (JAV)

Frankie Edgaras (JAV) – Marlonas Vera (Ekvadoras)

Kovotojų komentarai prieš didžiąją naktį: 

K. Usmanas prie paskutinį susitikimą akis į akį vakar komentavo: „Jaučiuosi gerai. Dabar bus smagioji dalis. Laukiu, kada vėl susitiksiu su juo akis į akį, jog jis sužinotų, kas jo rytoj laukia. Jis yra toks labai kompleksuotas žmogus, kai kuriuos dalykus kuriuos jis pasakė, tai tik parodo jo lygį, tačiau aš ne toks. Todėl aš jam parodysiu, kodėl esu nenuginčijamas čempionas.“

Amerikietis kovotojas komentavo: „Per spaudos konferenciją jaučiuos nuostabiai. O kai jauties gerai ir atrodai gerai, tai per kovą irgi gerai atrodysi. Jo jausmai sužeisti, jis yra emocionalus žmogus ir manau, kad rytoj jis kovos emocionaliai, aš gyvenu jo galvoje. Praeitą kartą šiek tiek sudegiau, o šįkart parodysiu savo patobulintą versiją, aš prižadu, jog suprogdinsiu internetą.“

Rose Namajunas–Weili Zhang

R. Namajunas: „Kovos planas bus panašus, kaip praeitą kartą, tik šiek tiek dalykų buvo patobulinta. Išmokau naujų smūgių koja, o taip pat patobulinau gynybą. Aš esu geriausia. Tai (tikėjimas, jog esi geriausiu) ateina nugalint visas blogas mintis, kurios ateina į galvą. Zhang yra žvėris, dėl jos aš atsikeliu, žinoma yra ir kitų dalykų, tačiau aš esu labai į ją susikoncentravus.“

„Esu labai dėkinga už tokią galimybę, parodyti savo talentą Madison Square Garden arenoje prieš visus žiūrovus“, – teigė Kinijos sportininkė W. Zhang. 

Abi sportininkės svėrimosi ceremonijoje užfiksavo tokį patį svorį – tiek kinietė, tiek „Rožė“ svėrė po 52,16 kilogramų (115 svarus). 

Kovų laikas

Lietuvoje visas 5 kovas (3 įžangines ir 2 titulines) Lietuvoje transliuos TV3 Sport kanalas. 

Transliacija prasidės 4 valandą ryte Lietuvos laiku, todėl galima tikėtis, jog Rose Namajunas–Weili Zhang kova prasidės maždaug 6 valandą ryte Lietuvos laiku.

Colby Covingtonas su Kamaru Usmanu į oktagoną turėtų žengti 7 valandą Lietuvos laiku. 

Gyvai (komentarai):

Justinas Gaethje – Michaelas Chandleris. Tai bus įvardijama, kaip viena iš geriausių šių metų kovų UFC scenoje. Kova, kurioje netrūko šou elementų, kurios pademonstravo Michaelas Chandleris. Abu kovotojai buvo arti to, jog vienu ar kitu metu būtų nokautuoti, tačiau galiausiai kova trūko visus 3 raundus, o joje triumfavo Justinas Gaethje, kuriam, greičiausiai, artimiausiu metu bus suteiktas dar vienas šansas kovoti dėl UFC čempiono titulo. 

Daugiau skaityti: https://www.sportnews.lt/naujienos/kovos-menai/ispudinga-vienoje-geriausiu-metu-kovu-j-gaethje-iveike-m-chandleri/

Shane'as Burgosas – Billy'is Quarantillo. Šią kovą geriau pradėjo B. Quarantillo, tačiau po pirmo raundo pradėjo dominuoti puikius fizinius duomenis ir neįprastai tokioje svorio kategorijoje ilgas rankas turintis S. Burgosas. Galiausiai S. Burgoso dominacija atnešė jam pergalę vieningu teisėju sprendimu. 

Frankie Edgaras – Marlonas Vera. Vienintelė vakaro kova kol kas, kuri netruko visų 3 raundų, 15 minučių. Ekvadoro kovotojas Marlonas Vera likus 1 minutei ir 10 sekundžių iki dvikovos pabaigos smūgiu keliu nokautavo savo varžovą iš JAV. 

Rose Namajunas – Weili Zhang

Pirmas raundas prasidėjo žvalgyba. Vėliau Kinijos sportininkė imtynių veiksmais pargriovė „Rožę“, tačiau amerikietė sugebėjo išsivaduoti ir atsistoti ant kojų. Raundo gale R. Namajunas pataikė pora labai svarbių smūgių. 

Antrajame raunde kovotojos vėl buvo „prigulusios“ ant oktagono grindų. Raundo gale „Rožė“ sau patogiai pasiguldė oponentę ir prispaudė ją, tačiau nepakako laiko šią situaciją labiau išnaudoti. 

Trečias raundas buvo pats pasyviausias, tačiau jo pabaigoje gerą šansą jau turėjo kinietė, bet juo nepasinaudojo. 

Ketvirtame raunde didžiąją dalį kovotojos praleido ant žemės, o raundą kontroliavo R. Namajunas. 

Paskutinį penktąjį raundą „Rožė“ puikiai sukovojo. Beveik visą laiką savo oponentę pralaikė ant žėmės, smūgiavo keletą tikslų smūgių. 

Galų gale R. Namajunas apgynė savo UFC čempi onės titulą. Daugiau skaityti: https://www.sportnews.lt/naujienos/kovos-menai/savo-varzove-ant-zemes-islaikius-r-namajunas-apgyne-ufc-cempiones-titula/

Kamaras Usmanas – Colby Covingtonas 

Neskaitant menko susikibimo, pirmame raunde vyko visiška žvalgyba. Antrojo raundo gale K. Usmano smūgiai privertė amerikietį priklupti, kuris prisivirė daug košės, tačiau galiausiai tą raundą išgyveno. 

Trečiajame ir ketvirtajame raunde sužibėjo jau Colby Covingtonas, kuris ne vieną gerą smūgį „išrašė“ K. Usmanui ir sugrąžino intrigą į dvikovą. 

Penktasis, paskutinysis raundas buvo apylygis, o ir sustabdytas likus 30 sekundžių, kadangi K. Usmanas su pirštais įbedė į Covingtono akį, todėl trumpam reikėjo medikų įsikišimo. Po šio raundo vieningu teisėju sprendimu kovos nugalėtoju buvo paskelbtas Kamaru Usmanas. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0

Kitos naujienos