Dominavęs D. Dirkstys trijų raundų kovoje įveikė „Rimkenzo“ © Stop kadras

Pirmasis „UTMA“ renginys baigėsi Dominyko Dirksčio pergale – trijų raundų kikbokso kovoje dominavęs kovotojas įveikė Dovydą Rimkų „Rimkenzo“. 

Kova truko, kaip ir planuota, visus tris raundus, tačiau pranašumas visos kovos metus gan aiškiai buvo Dominyko Dirksčio pusėje.

Pirmajame raunde Dominykas Dirkstys visiškai dominavo. Buvęs Muaythai kovotojas ne kartą patikrino varžovo kūną, pagrinde smūgiuodamas iš kojų. 

Antrasis raundas buvo lygesnis. „Rimkenzo“ jau atsakė savo smūgiais, tačiau šį raundą teisėjai taip pat skyrė Dominyko Dirksčio naudai.

Trečiajame raunde „Rimkenzo“ ėjo „va bank“. Dovydas Rimkus buvo tikrai aktyvus, tačiau nemaža dalis Dominyko Dirksčio smūgių buvo itin tikslūs ir sukėlė daug nemalonumų savo varžovų. 

Po trečiojo raundo pabaigos vieningu teisėju sprendimu D. Dirkstys buvo paskelbtas kovos nugalėtoju.

Šioje dvikovoje D. Dirkstys turėjo tiek ūgio pranašumą (191 cm prieš 181 cm), tiek gan akivaizdų ištiestų rankų pranašumą (196 cm prieš 182 cm). Būtent vieno iš „Jungle King“ įkūrėjo iniciatyva buvo surengta ši dvikova. 

Vienas iš „Jungle King“ įkūrėjų pastaruoju metu kovojo būtent savo organizacijoje, kur jo kovos daugiau sukėlė įtarimų ir gavo blogų žodžių, nei gerų. Visgi anksčiau jis buvo vienas iš perspektyviausių Muaythai kovotojų Lietuvoje. 

Tuo tarpu, „Rimkenzo“ šių metų pabaigoje buvo pralaimėjęs „One“ čempionate ir vėliau kurį laiką praleido Tailande. 

Po kovos Dominykas Dirkstys atskleidė, kad tai tikrai nebuvo geriausia kova iš jo pusės ir, kad jo ateityje laukia dar daug geresnių ir didesnių dalykų.

Kova:

Kaip jau buvo minėta, D. Dirkstys šioje kovoje gan užtikrintai nugalėjo „One Championship“ kovojantį Dovydą Rimkų. Jis artimiausiu metu, jeigu grįš į „One“ turnyrus, turės kovoti su sunkesnės svorio kategorijos kovotojais, nei įprastai dėl „praleisto“ svorio prieš praeitą kovą su rusu Ivanu Kondratjevu, kur buvo pripažintas pralaimėjimas po nokauto.

Tiesa, šioje pralaimėtoje „UTMA“ kovoje Rimkui svorio kategorijoje buvo taip pat neįprasta – iki 82 kg. „Rimkenzo“ varžovas buvo neparankus dėl aukštesnio ūgio ir ilgesnių rankų.

Straipsnio įvertinimas: 3 3
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos