E. Kavaliauskas – apie skaudžius pralaimėjimus, užvedančią dainą ir tą pačią svajonę © AP nuotr.

Vienas geriausių Lietuvos boksininkų Egidijus Kavaliauskas (22-2-1) vis dar tiki savo šansais tapti pirmu lietuviu, kuris pasimatuotų pasaulio čempiono diržą, nepaisant pastaruoju metu patirtų dviejų skaudžių pralaimėjimų. 

„Mean Machine“ su Terrence'u Crawfordu 2019 metų gruodį stojo į pirmą kovą Lietuvos bokso istorijoje dėl pasaulio čempiono titulo WBO pusvidutinio svorio kategorijoje. Tuomet E. Kavaliauskui teko pripažinti amerikiečio pranašumą po nokauto. 

Vėliau lietuvis įveikė kanadietį, o dar šiais metais nusileido itin perspektyviam amerikiečių boksininkui Vergilui Ortizui jaunesniąjam. Tačiau net ir šie pralaimėjimai Egio kol kas neišmuša iš vėžių. 

Naujausiame interviu Egidijus Kavaliauskas „O Dangau Sportas“ kanale su Tomu Langviniu kalbėjo apie savo karjerą profesionalų bokse. 

Akistata su Crawfordu. Amerikietis prieš lietuvį. Ar pajutote tam tikrą spaudimą? 

Trečiame raunde buvo nokdaunas. Tuomet įbėgo mano treneris, pradėjo rėkti, jog buvo nokdaunas. Tačiau aš su tuo susitaikęs, niekada nekaltinu teisėju. Aš einu į ringą, aš darau tai, ką darau. Jeigu aš pralošiu, aš esu kaltas. Taip, aš žinau, jis žvaigždė, jis čempionas. Visos kortos bus jo rankose. Tačiau pagarbą iš žmonių turiu. Pačioje arenoje buvo žmonių, kurie skandavo Egis, Lietuva. Aš tikrai buvau nustebęs, kad tiek daug žmonių buvo, aš džiaugiuosi tuom. 

Esminiai dalykai, kurie nulėmė kovos baigtį? 

Labiausiai kontroliavimas savo emocijų. Tas pats darbas psichologiškai, pirmą kartą kai jis man pataikė ir suklupau, tuomet kovos planas dingo iš galvos. Pamiršau apie gynybą, strategiją. Tuomet tiesiog ugnis užsidegė. Iki tol treneriai po kiekvieno raundo sakė, ką man daryti. Buvom atdirbę visas kombinacijas. Pirmi šeši raundai ėjo kaip per sviestą, net nejaučiau, kad kovoju su pasaulio čempionu, bet tuomet viskas apsivertė. 

Įveikdamas pasaulio čempioną, pasaulio čempionu būtų tapęs Egidijus Kavaliauskas. Tai buvo pirmas jūsų pralaimėjimas profesionalų ringe. Ar sunkus pakėlimas tokio pralaimėjimo?

Sudėtinga buvo. Nebendravau su didžiąją dalimi žmonių gal mėnesį. Man ir žmona sakė, jog ant manęs to nusivylimo nesimato. Viską laikau savyje. Po tokios kovos padarau sprendimus ir toliau judu į priekį. Man treneris dar labai seniai Lietuvoje yra pasakęs: „Kada paimi kortas į rankas, nesustoji ir žaidi iki galo“. Kartais pralošimas dar daugiau ugnies uždega tavyje, jog turi varyt toliau. 

Po tos kovos įvyko dar viena jūsų akistata su Vergilu Ortizu jaunesniuoju. Nepavyko įveikti varžovo. Kodėl? Kokios buvo priežastys?

Varžovas buvo stipresnis. Tą dieną varžovas buvo stipresnis. Viskas atrodė gerai, tačiau varžovas pasirodė tikslesnis, stipresnis, staigesnis ir teko pripažinti jo pergale. Nieko kito nepakeisi. Niekada nieko kaltinu. Pats pralošiau, pats kaltas.

Gal galite atskleisti tą norą profesionalų ringe. Ar tai yra pasaulio čempiono diržas?

Vis dar taip. Nuo pirmos dienos mano šita svajonė buvo, nuo 13-os metų. Nuo 13-os metų pasakiau sau, kad yra svajonė išvažiuot į Ameriką, tai po 10 metų ta svajonė išsipildė. Išvažiavau į Ameriką, tapau profesionalu. Dabar belieka pasiimti tą diržą (šypsosi). 

Jums jau 33. Kiek realu įgyvendinti tą svajonę? 

Amžius svarbu, duoda savo. Kai tampi vyresnis, negali būti toks pats greitas. Su amžiumi ateina didesnė ištvermė, jėga. Tuomet tenka keisti taktiką, galima varžovą paimti ne greičiu ar staigumu, o ištverme ar jėga. 

Muzika jums svarbi, kai einate į ringą? Kokia tai muzika?

Pastaruoju metu yra Svaro daina su Aiste Smilgelevičiūte – Užkeikimai veikia. Kai aš išgirstų tą dainą, tai iškart man primena Lietuvą ir namus, tuomet suprantu dėl ko tai darau. Labai, labai graži daina. Visiems rekomenduoju paklausyti tos dainos. 

Egidijus Kavaliauskas taip pat pokalbyje kalbėjo apie karjeros pradžią Jungtinėse Amerikos Valstijose, konfliktus su varžovais, reitingų situaciją bokse ir pinigus, kuriuos uždirbo kovoje su Crawfordu.

Visas pokalbis: 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos