E. Stanionis – apie galimybę kovoti Žalgirio arenoje, olimpiadą ir pasaulio čempiono diržą © BoxingScene nuotr.

WBA pasaulio (reguliaraus) čempiono diržo savininkas Eimantas Stanionis po istorinės kovos grįžo į Lietuvą. 

Naujasis pasaulio čempionas apsilankė „Delfi“ laidoje „Sporto baras“, kur apie savo istorinį pasiekimą šnekėjosi su Jonu Nainiu ir Ervinu Kvitkausku. Įdomiausios 27-erių kauniečio mintys iš pokalbio: 

Apie iškovotą WBA pasaulio čempiono diržą: „Iš tikrųjų čia yra pats aukščiausias taškas, ką tu gali pasiekti, ypač iš tokios mažos šalies. 

„Olimpinės žaidynės irgi yra smagu. Jeigu aukso medalį parvežtum, tai irgi būtų labai smagu, bet čia yra toks išskirtinis pasiekimas, niekas nėra to padaręs anksčiau. 

„Visada tikėjau tuom, tačiau daug kas priklausė nuo vadybos. 

„Stengiausi savyje susikaupti prieš kovą. Ypač tokioje situacijoje, sako visi, kad privalai laimėti. Senelis irgi sakė, kad privalau laimėti. 

„Aš moku susikaupti. Visada sakau, kad kova ta pati, tik priešininkas kitas. Žinau, kad tai darau ne pirmą kartą, patirties kažkiek turiu, visada save raminu, tai mano darbas“, – pasakojo E. Stanionis.  

Apie skirtingą teisėjų sprendimą po kovos: „Vieną sekundę pagalvojau: negi, vėl. Aš galbūt turėčiau tu titulų turėti daugiau. Su tuo teisėjavimu nežinai kaip bus, nors visas jėgas atiduodi.

„Gaunasi kaip konkursas, kaip paskelbs teisėjai kartais yra neaišku“, – teigė boksininkas iš Lietuvos, prisiminęs nesmagią situaciją Rio olimpinėse žaidynėse. 

Artimiausias E. Stanionio varžovas gali būti vienas iš Terrence'o Crawfordo arba Errolo Spence'o jaunesniojo. Šie abu boksininkai turi bent po vieną pasaulio čempiono diržą (Crawfordas – 1, Spence'as – 3), tačiau jie pastaruoju metu išreiškė norą kautis tarpusavyje.

Apie šią situaciją E. Stanionis kalbėjo taip: „Jie galbūt kovos dėl keturių diržų, nors gali jie ir nesusitarti. Kai tampi pasaulio čempionu, boksas tampa bizniu. Prasideda politiniai dalykai, žaidimai. Organizatoriai nesusitaria dėl pinigų.

„Kartais liūdna, kai tos kovos (dėl kelių diržų sujungimo) neįvyksta. Jos dažnai neįvyksta dėl organizatorių. Kaip bokso fanui, man dėl to gaila“, – teigė kaunietis. 

Apie T. Fury laimėtą kovą nokautu prieš D. Whyte'ą: „Daug kas sako, kad tai buvo sutarta kova, bet taip nebuvo, tiesiog ten buvo tikslus smūgis. Tikėjau, kad Fury laimės, bet kad nokautu – netikėjau. Galvojau, kad Fury kovą laimės taškais.“

O ar įmanoma, kad profesionalų bokso kova kadanors vyktų Lietuvoje, pavyzdžiui Žalgirio arenoje? Eimantas mano, kad tokia galimybė yra reali. 

„Be abejo, įmanoma. Mano vadybininkai buvo tuom susidomėję, bet Lietuvoje nebuvo tokio žmogaus, kuris to norėtų. Reikia paskaičiuoti finansus, reikia mokėti pinigus ir kovotojams. Jei tai įvyktų, mano kova būtų pagrindinė, tačiau reikia rasti ir kovotojų apšildomom kovom. 

„Mano laimėtas pasaulio čempiono diržas yra istorinis įvykis, kurį sunku pakartoti. Aš ir Egidijus (Kavaliauskas) vieninteliai tokį šansą turėjome iš Lietuvos, kovoti dėl pasaulio čempiono diržo. Tikiuosi, kad ateityje Egidijui atsiras dar vienas šansas“, – teigė Stanionis. 

Eimantas Stanionis taip pat vis dar reiškia norą atstovauti Lietuvai artimiausiose olimpinėse žaidynėse, Paryžiuje. Tačiau dėl neaiškios sistemos pasaulio čempionas visų vilčių kol kas į tai nededa. 

Kaunietis atskleidė ir tai, kad titulinė kova su rusu Radžabu Butaevu galėjo ir neįvykti dėl politinių aspektų po Rusijos agresijos Ukrainoje. Visgi kova galiausiai įvyko ir Lietuva turi pirmą pasaulio čempioną profesionalų bokse. 

Pilnas pokalbis:

Straipsnio įvertinimas: 3 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos