Prieš beveik 3 savaites Eimantas Stanionis (14-0, 9 nokautai) įveikė Radžabą Butaevą (14-1) ir tapo WBA reguliaraus pasaulio čempiono diržo savininku.

Tą patį savaitgalį savo 21-ąją kovą profesionalų ringe laimėjo žymaus bokso vadybininko Eddie Hearno kovotojas Conoras Bennas (21-0, 14 nokautų). 

Conoras Bennas yra vienas iš galimų lietuvio varžovų. Vis dėlto po sėkmingai Stanioniui pasibaigusio savaitgalio E. Hearnas teigė taip: „Eimantas Stanionis tikrai gerai sukovojo, tačiau šis jo pasiekimas pakankamai dėmesio negaus. 

„Galiu atvežti Stanionį į Londono „O2“ areną ir mes parduosime tik 5 tūkstančius bilietų, o kova mano kovotojui bus labai sunki“, – apie galimą kovą kalbėjo žymus bokso vadybininkas. 

Praėjus 3 savaitėm į šiuos žodžius atsakė ir Eimantas Stanionis. 

27-erių kaunietis „BoxingScene“ portalui sakė taip: „Girdėjau, ką Eddie Hearnas pasakė. Jie nenori šios kovos ir todėl jis pasakė, kad niekas manęs nežino. Kai tai išgirdau, tiesiog nusijuokiau. Jis tik gina savo boksininką, jo toks darbas. Jis reklamuoja savo vyruką ateičiai, tačiau žino, kad jam būtų itin sunki kova su manimi. 

„Aš tiesiog nusijuokiau, kadangi yra labai didelė bendruomenė lietuvių Anglijoje ir daugelis žmonių atskristų pasižiūrėti tą kovą taip pat iš mano šalies, todėl parduotume daugiau nei 5 tūkstančius bilietų.

„Conoras yra geras kovotojas, turi stiprų smūgį, daug jėgos, tačiau jis niekada nekovojo su kovotoju, kuris jam galėtų duoti spaudimo, jis kovojo tik su pasyviais kovotojais. Tačiau kova tarp mūsų būtų labai smagi“, – apie šią situaciją kalbėjo E. Stanionis. 

„Mano kontraktas suteikia man šansą būti artimiausiam Spence'o varžovui, šios galimybės ir lauksiu. 

„Būtų labai smagu, jeigu galėčiau su juo kovoti dėl trijų diržų, kadangi kai pasieki vieną tikslą, norisi susikurti naujų tikslų, o aš noriu kitų diržų. Man patinka iššūkiai, aš noriu pamatyti, koks yra mano tikrasis pajėgumas, kur aš stoviu, kaip toli galiu eiti per ugnį. 

„Nežinau ar Spence'o kitas varžovas bus Crawfordas. Esu taip pat sporto fanas, todėl norėčiau tą kovą išvysti, tačiau tuo pačiu esu ir jaunas, alkanas kovotojas, kuris nori didžiausių kovų. Esu kontraktuotas kovai su Spence'u, bet jis gali atiduoti tuos diržus ir tuomet aš kovosiu su kažkuom kitu“, – variantus apžvelgė lietuvis. 

Šiandien E. Hearnas atskleidė, kad vyksta derybos dėl C. Benno kovos su Jose Ramirezu (27-1, 17 nokautų).