Eros pabaiga: T. Fury per savo gimtadienį paskelbė apie karjeros pabaigą © AFP nuotr.

Ilgai sklandę gandai pasitvirtino – sunkiasvorių pasaulio bokso čempionas Tysonas Fury paskelbė apie karjeros pabaigą.

Boksininkas šį sprendimą paskelbė per savo 34-ąjį gimtadienį.

„Didelis ačiū visiems, kurie prisidėjo prie mano karjeros per šiuos metus. Po sunkių ir ilgų pokalbių pagaliau nusprendžiau pasitraukt iš bokso, per savo 34-ąjį gimtadienį sakau bon voyage“, – soc. tinkluose rašė T. Fury. 

„Pasimatysime kitoje pusėje, 2008-2022“, – teigė britas, išskirdamas savo karjeros metus.

Įspūdingiausia T. Fury kova buvo 2015 metais, kuomet Vokietijoje boksininkas įveikė ukrainietį Vladimirą Klitscho ir nugvelbė keturis pasaulio čempiono diržus. 

Po pergalės prieš ukrainietį britas beveik 3 metus nelipo į ringą, turėdamas problemų su antsvoriu. Tačiau tuomet kovotojas sugrįžo įspūdingai, įveikė albaną Seferį, italą Francesco Pianeta ir tuomet gavo kovą su Deontay Wilderiu dėl pasaulio čempiono diržo.

Pirmoje kovoje T. Fury su D. Wilderiu kovojo lygiai, tačiau trijų metų bėgyje „Romų karalius“ du kartus įtikinamai įveikė amerikietį ir įsitvirtino bokso istorijoje, kaip vienas iš geriausių visų laikų sunkiasvorių boksininkų. 

Po paskutinės pergalės prieš Dillianą Whyte'ą, bokso fanai dar norėjo išvysti bent vieną T. Fury kovą su Anthony Joshua ar su Oleksandru Usyku, tačiau panašu, kad šiems norams išsipildyti nėra lemta.

View this post on Instagram

A post shared by Tyson Fury (@tysonfury)

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos