O. Usykas vieningu teisėju sprendimu įveikė A. Joshua ir perėmė 4 čempiono diržus © AP nuotr.

Bokso pasaulyje įvyko staigmena. 

Visas išankstines prognozes paneigęs ukrainietis Oleksandras Usykas laimėjo prieš Anthony Joshua 12-os raundų kovoje ir perėmė visus 4 brito čempiono diržus. 

Šioje dvikovoje Usykas atrodė tikrai geriau nei jo varžovas, todėl jo pergalė teisėju sprendimu nestebina, tačiau Oleksandras vis tiek paneigė išankstines prognozes. Prieš dvikovą ukrainiečio šansai, pagal bukmekerius, buvo vertinami dvigubai blogiau, nei A. Joshua šansai laimėti kovą. 

Trijų teisėjų balai išsiskirstė taip: 117-112, 116-112, 115-113 – O. Usyko naudai vieningu sprendimu. 

Po dvikovos A. Joshua nedelsiant paliko ringą iš nusivylimo, o ukrainietis džiaugėsi savo diržais. 

O. Usykas savo kraityje dabar turi WBA (Super), IBF, WBO ir IBO pasaulio čempiono diržus. 

Po mačo dvikovos nugalėtojas komentavo: „Tai man daug reiškia. Kova praėjo taip, kaip ir tikėjausi. Buvo momentų, kai Anthony mane labai spaudė, tačiau tai buvo nieko ypatingo. Neturėjau tikslo jo nokautuoti. Mano žmonės mane skatino to nedaryti.“

O. Usykas taip pat pridėjo: „Pasiilgau savo vaikų. Noriu grįžti namo. Kol kas apie galimą revanšą ir kitą dvikovą negalvoju. Dar nepamatėte geriausio Usyko versijos. Galiu būti daug geresnis.“

„Sky Sports“ žurnalistas užsiminė, jog šios dvikovos kontrakte yra ir revanšo sąlyga, todėl gali būti ir taip, jog A. Joshua su O. Usyku ne paskutinį kartą stojo į ringą. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos