A. Trinchieri: apie skaičiuojamus scenarijus, Mike'ą Jamesą ir pasiruošimą rungtynėms © „Žalgiris“ nuotr.

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis strategas Andrea Trinchieri prieš artėjančias žūtbūtines Eurolygos rungtynes pateikė savo įžvalgas.

„Liko dvejos rungtynės Eurolygos reguliarajame sezone. Bandysime įkopti į labai aukštą kalną – Monako komandą, kuri yra labai talentinga. Visada noriu žiūrėti pozityviai. Prieš kelis mėnesius tikėjome, kad esame vis dar gyvi ir sugebėjome nukeliauti iki paskutinių savaičių. Tai didelis pasiekimas.

Tikiu, kad turime eiti į rungtynes tarsi buriuotojai su vėju mums iš nugaros. Žinome, kokios bus sunkios rungtynės. Turime būti geri puolime, gynyboje, išlaikyti fiziškumą, šaltas galvas. Tai, kas vyko pastaruosius du mėnesius mums turi būti atrama“, – kalbėjo treneris.

A. Trinchieri patikino, kad į skaičiuojamus scenarijus nežiūri.

„Nežinau nieko apie šiuos scenarijus ir man nerūpi. 1 procentas? 0,1 procento? Tai daugiau negu nieko. Mano komanda parodė, kad nori kautis ir rodyti gerą krepšinį. Turėjome gerų rungtynių, tad tai jau puikus dalykas, kad esame kovoje. Visi numeriai yra kažkam kitam. Žinau, kad tai turite daryti, bet aš tikrai apie juos nesirūpinu. Esmė ar aš galiu juos pakeisti? Galiu tik ruošti komandą ir tikėtis dar vienos pergalės. Nenoriu švaistyti energijos tam, kas ne mano kontrolėje“.

Italas gyrė „AS Monaco“ lyderį Mike'ą Jamesą.

„Mano nuomone, kalbame apie geriausią krepšinio žaidėją. Paketas, kurį jis atsineša į rungtynes yra geriausias lygoje. Tai sakiau jau prieš kelis metus. Ne dėl to, kad jis tapo rezultatyviausiu žaidėju. Tai yra didelis pasiekimas, kuris išryškina jo karjerą. Jis nieko neturi man įrodyti – žinau, koks geras yra Jamesas. Pasiekimai yra svarbūs krepšinyje, bet tai nekeičia to, kiek geras jis yra. Yra gausybė NBA Šlovės muziėjaus narių, kurie niekada nelaimėjo titulo. Ar dėl to, kad jie nelaimėjo NBA titulo galime sakyti, kad jie ne tokie geri? Ar Eurolygos titulo? Titulai nėra žaidėjams, jie yra komandoms, organizacijoms. Manau, kad Jamesas yra vienas iš geriausių. Ar pirma, antra ar trečia pozicijos tai jau yra labai subjektyvu. Žinau, ką jis duoda aikštėje. Man jis geriausias“, – kalbėjo specialistas.

A. Trinchieri dvejoja dėl R. Šmito galimybių išbėgti ant parketo artėjančiose rungtynėse.

„Einu į bažnyčią ir uždegu žvakučių. Tai pagrindinis pasirengimas, kai žaidi prieš tokią komandą. Stengiesi padaryti viską, ką gali geriausio. Kiekvienas pasirinkimas turės pasėkmes. Yra kaina, kurią sumokėsi. Jeigu patrauksi savo kariuomenę, kad stabdytum vieną žaidėją, atsiras kiti, kurie gali būti pavojingi. Turi paruošti subalansuotą rungtynių planą“, – teigė italas.

Straipsnio įvertinimas: 1 1
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos