Arvydas Sabonis tapo „Žalgirio“ garbės klubo prezidentu © Ekspress Media nuotr.

2022–2023 m. krepšinio sezoną Kauno „Žalgirio“ klubas pasitinka su legendiniu Lietuvos krepšininku Arvydu Saboniu priešakyje – ilgametis žalgirietis tapo „Žalgirio“ garbės prezidentu.

Pavasarį geriausiu visų laikų Lietuvos krepšininku tituluojamas aukštaūgis savo turėtas „Žalgirio“ akcijas pardavė dabartiniam „Žalgirio“ direktoriui Pauliui Motiejūnui, tačiau nuo klubo veiklos neatsitraukė.

A.Sabonis ir toliau aktyviai dalyvauja visoje organizacijos vadyboje, o dabar klubo reikalams skirs dar daugiau dėmesio.

Apie naujas savo pareigas ir kitus su „Žalgirio“ klubu susijusius reikalus 57-erių kaunietis kalbėjo „Žalgirio“ klubo tinklalaidėje #ŽalgirisOnAir.

„Prie „Žalgirio“ organizacijos prisijungė nauji ir jauni žmonės, kurie turi jaustis tvirčiau. Visa tai buvo geras sprendimas, kuris ateityje sustiprins „Žalgirio“ komandą. O mano pareigos bus tokios, kaip ir visada – kažkur padėti, kažkur nuvažiuoti, kažkur atstovauti“, – Ryčiui Kazlauskui tinklalaidėje #ŽalgirisOnAir pasakojo A.Sabonis.

Pirmuosius žingsnius sporto vadyboje buvęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas padės žengti ir karjerą baigusiam bei „Žalgirio“ organizacijoje toliau likusiam Pauliui Jankūnui.

„Nesakyčiau, kad būsiu mentoriumi, bet jeigu jis norės, su juo kalbėsime ir jeigu jis matys, kad kažkas yra vertingo, jis tai pasiims. Kiekvienas turi savo. Kartu jaunimą pažiūrėsime, kitus darbus – nieko naujo“, – pasakojo Lietuvos krepšinio legenda.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidėje A.Sabonis taip pat įvertino Lietuvos krepšinio rinktinės galimybes Europos krepšinio čempionate bei apžvelgė Tautvydo ir Domanto Sabonių karjeras.

„Žalgirio“ organizacijoje jau eilę metų dirba ir A.Sabonio sūnus – Tautvydas Sabonis. Individualiu darbu su žaidėjais garsėjantis treneris yra labai gerai vertinamas ir gerbiamas krepšininkų tarpe. O kaip jo darbą ir progresą mato tėtis?

„Geriau matyti tiems, kas su juo dirba. Aš žinau tik vieną – jis nebuvo sutvertas būti geru krepšininku, bet kaip treneris, manau, jis iššaus. Jau nuo mažens jis domėjosi vidiniu krepšinio pasauliu“, – apie Tutį pasakojo naujasis „Žalgirio“ garbės prezidentas.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidėje A.Sabonis taip pat įvertino Lietuvos krepšinio rinktinės galimybes iškovoti medalius Europos krepšinio čempionate.

„Žinoma, kad gali. Bus matyti, kaip seksis, kadangi pirmos trys rungtynės parodys. Svarbu, kad visi būtų sveiki ir, kad judėtų kamuolys. Jeigu nebus gimdymo, manau galima kabintis. Jeigu važiuoji su tikslu kažką pasiekti, koks skirtumas su kuo žaisti. Esmė, kad reikės žaisti su gerais, juolab, kad Europoje nebėra komandų, į kurias gali numoti ranka. Visus reikia gerbti ir visiems ruoštis 100 procentų“, – teigė ilgametis Lietuvos rinktinės lyderis.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidėje A.Sabonis taip pat svarstė, kaip realybėje atrodytų Žydrūno Ilgausko ir A.Sabonio duetas, ir kokias rinktinės rungtynes norėtų pats peržaisti.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos